Verslag Friese Boys JO8 zaterdag 11-12-2021

Winters kat en muisspel resulteert in ruime zege voor Friese Boys JO8-1

Het team van Friese Boys JO8-1 is met een zeer goed gevoel de winterstop ingegaan. Het werd maar liefst 1-7 tegen SC Veenwouden JO8-1.

Er moest onder winterse omstandigheden gespeeld worden in Fean(w)kâlden: het veld was bevroren en daardoor zeer hard en hobbelig. Overigens was het niet alleen de vrieskou dat de nodige invloed had op het veld, waarover straks meer.

Ben was afwezig vandaag. Daarnaast kreeg Melle tijdens de warming-up last van zijn voet waardoor hij spijtig genoeg vroegtijdig moest afhaken. En met een ruime presentielijst aan Veenwouden-zijde werd er voor gekozen om 7 tegen 7 te gaan spelen. Hierdoor had Friese Boys geen (bibberende) wisselspelers. Een geluk bij ongeluk in deze kou.

Friese Boys kwam snel op 0-1 door Dirk-Rinze via een geplaatst schot in de hoek. Zijn investering in een mooi setje thermokleding en winterhandschoenen werd hiermee direct uitbetaald. Friese Boys bleef daarna drukken op de helft van Veenwouden. Dit resulteerde in de 0-2 van Milan, die na een weekje in de lappenmand gelukkig net op tijd weer fit was voor deze wedstrijd.

En dan komen we aan bij een bijzonder moment. Het viel de technische staf al op dat de Friese Boys-achterhoede bij het aansluiten een nogal bijzondere looplijn aanhield, ergens ter hoogte van het middenveld. Zonder bal werd er op dat punt steeds een ontwijkende cirkelbeweging gemaakt. Niet bepaald iets waar deze week specifiek op getraind was ofzo. De technische staf vroeg zich daarom hardop af waarom men steeds voor deze strategie koos. ‘Der leit hjir in deade mûs!’, verklaarde Mart Jelke… Weer eens wat anders op het veld dan aanstekers, bierglazen of een streaker. Daarna was het gelijk ook eventjes muizen voor Friese Boys. Uit één van de spaarzame uitvallen van Veenwouden verdween de bal achter doelman Jorn: 1-2. Dit was meteen ook de ruststand.

In de tweede helft werd het spel van kat en muis volop doorgezet door Friese Boys, en met ‘slechts’ 5 doelpunten werd Veenwouden ook nog gespaard. Eerst was het Milan die een knappe solo bekroonde met een doelpunt. Daarna was het Mart Jelke die de bal na een onderschepping binnen prikte. Toen kwam Herre met een mooie geplaatste knal en vervolgens deed Milan voor de derde maal vandaag een duit in het zakje. Het slotakkoord was voor Karst. De veilige voorsprong liet het toe om zijn verdedigingspost even alleen over te laten aan collega Aldert-Jan en aan te sluiten voorin. Hij schoot gelijk met scherp en bepaalde de eindstand op 1-7.

Bij thuiskomst in Kollumerzwaag werden de spelers in de kantine getrakteerd op een zakje chips en drinken. Met nog maar slechts 4 maanden in totaal actief in wedstrijdverband en al zulke knappe resultaten meer dan verdiend! De komende winterpauze zal worden benut om in de zaal de conditie op peil te houden en te schaven aan het technische en tactische vernuft. Tot na de winterstop!

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys