Verslag Friese Boys JO8 zaterdag 2 april 2022

Friese Boys JO8 zet ruime zegereeks voort

Ook in deze thuiswedstrijd tegen SC Veenwouden JO8 wist het team van Friese Boys JO8 het net weer goed te vinden. Na 20 x 20 minuten stond er uiteindelijk een puike 8-2 op het scorebord.

Siebren kon er vandaag niet bij zijn. Daarnaast moest er ook aangetreden worden zonder doelman Jorn. Hij had het afgelopen weekend een breuk in zijn arm opge(fietst)lopen en zit daarom voorlopig in het gips. Jorn kon zijn ploeggenoten gelukkig nog wel een high-five geven met zijn andere hand, hij was er dan ook bij om zijn team vanaf de zijlijn aan te moedigen.

April roert zijn staart: waar er vorige week nog werd gespeeld onder de volle lentezon was het vandaag behoorlijk fris, dit na enkele winterse dagen. Dirk-Rinze had bij aanvang van de wedstrijd geen last van deze koudere omstandigheden: hij mocht namelijk Jorn’s warme keeperhandschoenen aantrekken. Hij wist zijn goal hiermee keurig schoon te houden. Daarnaast kon hij rekenen op zijn defensie, zo gaven onder andere verdedigers Aldert-Jan en Karst de tegenstander geen centimeter ruimte en werd de nul gehouden.

Tegelijkertijd waren de voorwaartsen vandaag ook scherp. Angelique, Herre en Melle lieten het balletje voorin mooi rond gaan. Laatstgenoemde beloonde dit sterke optreden met drie knappe treffers in de eerste helft. De eerste na een mooie dribbel, de tweede met een handige buitenkantvoetbeweging – net voordat de keeper van Veenwouden de bal kon pakken. En met een geplaatst schot uit de tweede lijn werd Melle’s hattrick voltooid.

Daarnaast werd er voor rust nóg drie keer gescoord. Zo wist verdediger-spits Milan de bal, nadat hij hem zelf had veroverd, tegen de touwen te werken. Ook collega-verdediger-wingback Mart Jelke joeg het projectiel eenmaal in de goal (na een prachtige steekbal van Melle) en de 6-0 was uit een knal van passer-aanvaller Herre.

Na rust nam Ben de plaats van Dirk-Rinze over in de goal. En Ben greep deze gelegenheid aan om er een prachtige keepersshow van te maken. Hij dook en rolde en redde en schoot uit! Dit vlak voor de ogen van het vak met de fanatieke en genietende thuisaanhang. Ondanks het goede keeperswerk van Ben wist Veenwouden toch twee keer te scoren. Ook Friese Boys scoorde zelf nog twee maal door goals van Dirk-Rinze en Melle, waardoor er uiteindelijk met een knappe 8-2 werd afgesloten.

Dat Friese Boys JO8 kan scoren, dat werd tijdens de wedstrijd en ook na afloop met de penalty’s maar weer eens duidelijk. Maar scoren kan niet zonder assists en het als team naar elkaar overspelen van de bal. Dit evenzo belangrijke onderdeel krijgt steeds meer vorm. Kortom: vol vertrouwen op naar volgende week, waar de JO8-2 van v.v. Buitenpost zal worden bezocht.