Verslag Friese Boys JO8 zaterdag 9 april 2022

Friese Boys JO8 incasseert ruime nederlaag bij Buitenpost JO8

Na een lange reeks van winstpartijen weet Friese Boys JO8 weer even wat verliezen is. Buitenpost JO8-2 was een maatje te groot, het werd 9-1.

Friese Boys reisde met een voltallige selectie af naar Buitenpost. Waar in het verleden spelers als Romario, Cruijff en Koeman sportpark ‘De Swadde’ aandeden, was het vandaag de beurt aan de toppers Karst, Aldert-Jan, Milan, Ben, Dirk-Rinze, Siebren, Angelique, Mart Jelke, Herre en Melle. Alleen goalie Jorn ontbrak vanwege zijn armbreuk. Daarom vormden Ben en Dirk-Rinze vandaag wederom het vervangende keepersduo, ze namen elk een helft voor hun rekening.

In de eerste fase ging de wedstrijd nog redelijk gelijk op, beide teams zochten beurtelings de aanval. Het was echter Buitenpost die de ban brak door de 1-0 te maken. Vlak daarna kwam Friese Boys terug op 1-1. Milan koos zijn moment, liet zijn verdedigerspost achter en bekroonde de man-meersituatie met een mooie schuiver in de hoek.
Daarna werd Buitenpost sterker en sterker. Friese Boys had geen antwoord op het goede positiespel van Buitenpost, er ontstond steeds heel veel ruimte in de Kollumerzwaagse defensie. In een mum van tijd liep Buitenpost dan ook uit naar een 6-1 voorsprong.

Met deze tussenstand werd de kleedkamer opgezocht voor een beker limonade. De kopjes werden bij elkaar gestoken. Er werd afgesproken om onverminderd ons best te blijven doen en de tweede helft te zien als een nieuw begin. Na een luidkeelse ‘Friiiesse Boyss!’-yell werd het grasveld weer met goede moed opgezocht.
En Friese Boys wist de schade in deze tweede helft knap beperkt te houden. Ook werden er nog enkele kansen gecreëerd, maar het zat er vandaag helaas niet in. Uiteindelijk liep Buitenpost nog drie doelpunten uit en werd de eindstand bepaald op 9-1.

Verliezen, het is niet leuk en het was na een lange zegereeks wel even wennen voor de ploeg van Friese Boys JO8. Maar ook dit hoort er bij. Wat dat betreft was het ook vandaag weer een zeer leerzame dag. De komende zaterdagen kan er even op adem worden gekomen.  Over twee weken staat de thuiswedstrijd tegen FC Burgum JO8-3 op het programma. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.