Verslag Friese Boys JO9-1 – Blauw Wit JO9-8

Met een veilige 4-0 ruststand en een 6-2 eindstand werd ook deze vijfde competitiewedstrijd in een overwinning omgezet. Hiermee is Friese Boys nog steeds ongeslagen en zonder puntverlies.

In de voetballerij zijn er meerdere bekende voetbalvaders en zonen. Denk aan Johan en Jordi Cruijff, Danny en Daley Blind en Pierre en Sydney van Hooijdonk. Ook bij de wedstrijd Friese Boys JO9-1 tegen Blauw Wit ’34 JO9-8 stond er een bekende voetbalvader langs de lijn. Het was Martijn Barto (oud-speler SC Cambuur, tegenwoordig assist-trainer aldaar) die zijn zoon Boaz, uitkomend voor Blauw Wit, kwam aanmoedigen op De Saedkampe.

Barto zag echter dat zijn zoon in deze wedstrijd geen kans kreeg om te excelleren. Er was namelijk weinig te halen voor Blauw Wit in Kollumerzwaag. Zo stond de defensie van Friese Boys als een huis. Karst en Aldert Jan hielden de laatste linie nauwlettend in de gaten en potdicht. Daarnaast zorgden collega-achterhoedespelers Herre en Mart Jelke er voor dat de aanvallers steeds aanvoer kreeg om kansen te creëren en doelpunten te maken. Bovendien was keeper Jorn scherp bij de handvol ballen die richting zijn doel kwamen. Al met al leverde dit bij rust een terechte 4-0 voorsprong op voor de Boys. Topschutter Melle produceerde een hattrick en ook Herre (zoon van Hans Feenstra, oud-Cambuurjeugdspeler en oud-speler Friese Boys 1, tegenwoordig regelmatig interim-manager alhier en eveneens toeschouwer bij deze match) deed een duit in het zakje.

In de tweede helft nam Ben de keeperspositie over van Jorn. Ben werd direct aan het werk gezet door Blauw Wit wat leidde tot twee doelpunten op rij voor de Leeuwarders. Hierdoor slonk de veilige marge in korte tijd ineens naar twee. Maar Friese Boys herpakte zich gelukkig en vond nog tweemaal het netje. Het was wederom Melle die raak wist te schieten en ook Milan tikte raak.

Hiermee werd een 6-2 eindstand in de statistieken verwerkt door scheidsrechter ‘meester’ Jappie de Vries. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen FC Burgum JO9-6 op het programma. Gaat dit de zesde overwinning op rij worden….?

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys