Verslag Friese Boys JO9-1

Friese Boys JO9-1-Drachtsterboys JO9-3         8-2 (3-1)

Kollumerzwaag- Voor vandaag stond de absolute kraker in de 2e klasse op het programma. De nummer 2 Friese Boys ontving de nummer 1 Drachtster Boys op haar eigen sportpark de Saedkampe. Beide teams wisten tot dus ver al hun wedstrijden in winst om te zetten. De spelers van Friese Boys wisten wat er op het spel stond en waren vanaf minuut 1 de fellere en betere van de twee.

Binnen 2 minuten was het Jesse die de score al wist te openen. De keeper van Drachtster Boys liet de bal, na een goed schot van Tjitze Jenco los en zoals wel vaker was Jesse er bij om de afvallende bal tegen de touwen te werken. Toen Friese Boys kort hierna door een eigen doelpunt ook nog op een 2-0 voorsprong kwam leek het onverwacht een makkelijke wedstrijd te worden. Leek, want met een schot van eigen helft en een verraderlijke stuit wist Drachtster Boys toch de aansluitingstreffer te maken. Het wedstrijdbeeld veranderde er niet door want Friese Boys was duidelijk de betere en kreeg kort voor rust loon naar werken. Tjitze Jenco ontving de bal op het middenveld hij versnelde en de pass naar Jarno, die met een korte aanraking Jesse in scoringspositie wist te brengen 3-1.

Na rust was er geen houden aan voor Friese Boys. Uitblinker en absolute aanjager vandaag Syl maakt al snel de 4-1. Wanneer Tjitze Jenco hierna ook nog de 5-1 maakte was het verzet gebroken en werd er gewerkt aan het doelsaldo. Syl zorgde met zijn 2de en 3de goal van de wedstrijd voor een ruime tussenstand van 7-1. Tussendoor zorgde keeper Lennart met twee goede reddingen ervoor dat Drachtster Boys geen hoop meer kon krijgen op een positief resultaat. Het slotakkoord voor Friese Boys kwam van de voet van Jarno waarna Drachtster Boys kort voor het einde van de wedstrijd nog één keer wist te scoren.

Al met al een geweldig resultaat voor Friese Boys. Behalve dat ze nu bovenaan staan is het gat met de nummer 2 Drachtster Boys nu 3 punten. Dankzij deze grote uitslag is ook het doelsaldo nu in het voordeel van Friese Boys.

Goals Friese Boys: Syl (3), Jesse (2), Jarno, Tjitze Jenco en een e.d. van Drachtster Boys

©Verslag: Friese-Boys.

©Foto´s: Erik Visser.