Verslag Friese Boys JO9 12-11-2022

Friese Boys JO9-1 wederom in de dubbele cijfers

In de derby tegen Zwaagwesteinde JO9-2 wist Friese Boys JO9-1 voor de derde keer op rij met dubbele cijfers een ruime zege te boeken. Het werd 11-2 op Sportpark de Saedkampe en daarmee hield Friese Boys zich ook nog in.

Manager Daniël liet deze wedstrijd aan zich voorbij gaan, hij nam deel aan een educatief tripje in het buitenland. Interim-manager Hans werd daarom ingehuurd om het technische hart met manager Sije te gaan vormen.

Friese Boys verscheen met de complete selectie aan de aftrap van deze match. En net als in de voorgaande wedstrijden kwamen de matadoren uit Kollumerzwaag sterk uit de startblokken. Dit resulteerde meteen in een snelle voorsprong. Het grote krachtsverschil tussen beide ploegen was hiermee direct zichtbaar.

Er ontstond dan ook een eentonig beeld in de eerste helft: Friese Boys was in de aanval en Zwaagwesteinde probeerde te redden wat er te redden viel. Het was dat Friese Boys het naliet om zijn eigen sterke spelletje op de mat te leggen en dat het daardoor ‘slechts’ 5-0 was bij rust.

Het spelbeeld van voor de ranja werd ook in de tweede helft voortgezet. Friese Boys wist enkele mooie aanvallen op te zetten die werden omgezet in knappe doelpunten. Daarnaast sloop toch ook tussendoor weer het klútsjefuotbal er in en was de organisatie hiermee zo nu en dan een beetje zoek. Ook waren lang niet alle kansen raak. Misschien wel onvermijdelijk in een wedstrijd als deze. Uiteindelijk noteerde arbiter Jappie de Vries toch een eclatante 11-2 overwinning voor de Boys.

Voor de statistieken: de treffers aan Friese Boys-zijde werden gemaakt door Milan (4x), Melle (3x), Mart Jelke (2x) en Herre (2x). Hiermee heeft Friese Boys JO9-1 na drie wedstrijden een uitermate positief doelsaldo van maar liefst 41 doelpunten voor en 7 tegen.

Volgende week staat de vierde wedstrijd op het programma. De rood-wit-zwarte karavaan reist dan af naar Hardegarijp om aldaar de degens te kruisen met de plaatselijke JO9-2JM.