Verslag Friese Boys JO9-2 zaterdag 27-11-2021

JO9-2 wint met 5-0

KOLLUMERZWAAG – Zaterdag 27 november mochten de boys strijden tegen VV Noordbergum JO9-1JM.

Voor trainer en leider Eppie was het erg belangrijk dat de boys vandaag met de winst er van door zouden gaan. Eppie heeft daarom de jongens vooraf chips en AA beloofd bij een overwinning. Vol zelfvertrouwen vertrokken de jongens van JO9-2 richting het veld.

Om 9.00 klonk het startschot. Mark en Silvan maakten in de eerste paar minuten al een mooi schot, helaas geen doeltreffer. In de vijfde minuut van de wedstrijd kwam de bal weer bij Silvan in de voeten, dit keer wist hij wel de bal in het net te schieten, 1-0.
Nick had voor de time out ook nog een mooi schot, maar bereikte het net niet.
Noordbergum kwam richting keeper Sven, maar door een knap stuk verdedigingswerk van Mike bleef de bal bij Sven vandaan.
In de elfde minuut wist Ryan de goal van de tegenstander te bereiken en maakte de 2-0. Willem creëerde ook nog een mooie kans in de eerste helft.  Op het middenveld werd goed werk verricht door Mark en Ezra, Friese Boys kon hierdoor vaak de aanval inzetten.
Ryan haalde net voor rust de trukendoos nog even open, maar zonder resultaat. Met twee punten voorsprong gingen we de ranja pauze in.

In de pauze hebben we weer een keeper wissel gedaan. Sven mocht gaan voetballen en Mike kreeg de keeperhandschoenen weer aan.
Ezra was in de tweede helft sterk aan de bal en zorgde dat de bal werd meegenomen naar de helft van de tegenstander.
Nick stond op een gegeven moment oog in oog met de keeper, helaas werd de bal in de handen geschoten, waardoor een goal uit bleef.
Ryan is erg op zijn netheid gesteld, dat bleek nadat hij viel en zorgvuldig zijn knieën schoon stond te maken midden in de wedstrijd.
Negen minuten na rust kon Silvan, met een mooie solo, de 3-0 erin schieten.
Noordbergum had geen wissels daarom werd er na 10 minuten speeltijd een time-out ingelast. Na deze time-out werden er nog 2 doelpunten gemaakt. Sven schoot eerst tegen de paal maar maakte daarna de 4-0 d.m.v. een rebound. Net voor het eindsignaal scoorde Ryan de 5-0.

Er werd afgesloten met penalty’s en nadat de boys weer opgefrist waren was het dan eindelijk tijd voor chips en AA!