Verslag Friese Boys JO9-2 zaterdag 23-10-2021

JO9-2 speelt goed op toernooi van VV de Lauwers

WARFSTERMOLEN – Op zaterdag 23 oktober mocht het JO9-2 team van Friese boys deelnemen aan een toernooi op het vernieuwde sportpark van VV de Lauwers.
Mark was vandaag helaas verhinderd, waardoor we met 8 spelers vertrokken richting Warfstermolen.

De boys streden tegen VV de Lauwers en VV Oostergo. In totaal werden er 6 wedstrijden gespeeld, waarvan ieder team vier heeft gespeeld.

De boys, bestaande uit Sven, Jesse, Willem, Nick, Ryan, Silvan, Ezra en Mike snappen het spelletje steeds beter, dit was ook op het veld terug te zien. Vandaag, in de teambespreking, werden de lego poppetjes ingezet om de tactiek te bespreken.

VV Oostergo was de eerste tegenstander waartegen de Boys moesten spelen. Silvan zorgde voor het eerste doelpunt, het werd kort erna al 1-1. Sven wist de bal ook in het net te schieten hierdoor kwamen we weer op voorsprong 1-2. Het werd erg spannend want te tegenpartij kwam drie keer met een schot op de paal. Willem maakte nog een mooie actie wat bijna resulteerde in een doelpunt. Lekker begin van de ochtend met een overwinning op de eerste wedstrijd.

De tweede wedstrijd kwam er meteen achteraan, dit keer gingen de Boys het duel aan tegen thuisploeg de Lauwers. Deze hebben de Boys helaas verloren met twee tegengoals.
Na dit duel mochten de jongens om ranja en hadden ze een korte pauze.

Na de pauze stond Oostergo weer tegenover de Friese Boys. Oostergo was dit duel erg sterk en won met 4-0 van de Boys.

In de laatste wedstrijd hebben de boys erg mooi voetbal laten zien. Mike heeft het keeperstenue aan gekregen en Jesse mocht lekker voetballen. In de spits waren Ryan, Silvan en Willem erg actief. De middenvelders Nick en Ezra zijn ook meerdere malen aan de bal geweest. Sven en Jesse lieten mooi verdedigingswerk zien, waardoor we maar één tegengoal kregen. Keeper Mike had ook nog een keer een mooie redding.
We kwamen meerdere malen bij de goal, maar de bal kwam in eerste instantie niet in de goal van de tegenpartij. Toen er hands werd gemaakt in het strafschopgebied mocht Friese Boys een penalty nemen. Er waren veel liefhebbers die deze penalty wilden nemen. De leiders wezen Sven aan die zijn taak super heeft afgerond. Met een super hard schot schoot Sven de Boys naar een 1-1. Met deze stand werd ook afgefloten.

Tot slot mochten alle kinderen nog over de stormbaan.

We willen VV Oostergo en VV de Lauwers bedanken voor de leuke ochtend.

Voor meer foto’s: https://myalbum.com/album/QjmxtJq5vq8g

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys