Verslag Friese Boys JO9 dd 1-10-2022

Friese Boys JO9 probleemloos langs Zwaagwesteinde JO9-2

De match tegen buurclub Zwaagwesteinde werd een gemakkelijke prooi voor Friese Boys. Op sportpark De Saedkampe werden de Readtsjes met 7-1 eenvoudig aan de kant gezet.

Aldert Jan ontbrak wegens ziekte. Even leek ook Herre vlak voor aanvang van de wedstrijd af te moeten haken. De materiaalman van Herre (die graag anoniem wil blijven) was namelijk Herre’s voetbalschoenen vergeten mee te nemen. Gelukkig had Milan net een prachtig nieuw setje groene kicksen van zijn kledingsponsor Adidas ontvangen. Hierdoor kon hij zijn oude paar schoenen, die ook nog in zijn voetbaltas zaten, afstaan aan zijn voetbalmakker. Dankbaar en opgelucht deed Herre deze kicksen om zijn voeten (ook al waren ze vier maten te groot) zodat hij gelukkig alsnog mee de wei in kon. In aansluiting hierop nog even een speciaal bedankje aan Hans voor het assisteren van stafleden Auke en Sije bij het klaarzetten van het speelveld van vandaag.

Gelijk vanaf het startsignaal van scheidsrechter Jappie de Vries was het eenrichtingsverkeer. Het Zwaagwesteinder doel stond constant onder zware druk. Aan de andere zijde had de achterhoede onder aanvoering van Karst het rustig en hoefde goalie Ben zelfs geen enkele keer in actie te komen. Dik verdiend was het dan ook dat de score werd geopend door de strijders uit Kollumerzwaag. En wel via een hoge boogbal van afstand door Melle. Daarna werd de voorsprong in vlot tempo uitgebouwd door Friese Boys met bekeken goals van de voet van Milan (twee keer), Jorn en Mart Jelke. Daarnaast viel er zowaar ook een doelpunt uit de enige uitval van de Westereenders. Dit via een harde streep uit een vrije trap buiten bereik van Ben. Zo werd er met een 5-1 tussenstand de kleedkamer opgezocht.

In de tweede helft was het spelbeeld niet anders. Friese Boys had de bal en daartegenover hanteerde Zwaagwesteinde wederom de catenaccio-speelstijl. Het bleek lastig voor Friese Boys om door deze stugge defensie heen te komen. Uiteindelijk vond Mart Jelke nog wel twee keer het netje. Hiermee kon er een 7-1 eindstand in de statistieken worden opgenomen.

Volgende week wordt dit competitieblokje afgesloten met de uitwedstrijd tegen het sterke Buitenpost JO9-1. Friese Boys zal in dit treffen wel echt flink aan de bak moeten. Daarom ook het devies om in de aankomende training vol focus aan de slag te gaan met elkaar, zodat er goed voorbereid aangetreden kan worden in deze zeer interessante clash.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys