Verslag Friese Boys JO9 dd 24-9-2022

Friese Boys JO9 boekt overwinning op bezoek bij Kollum JO9.

In de altijd beladen streekderby tegen Kollum wist Friese Boys zaterdag de volle buit te pakken. Ondanks dat Friese Boys het spel de gehele wedstrijd dicteerde bleef het nog lang spannend op Sportpark Baensein. Toch stond er na 40 minuten een knappe 1-5 op het scorebord.

Er werd met de voltallige selectie afgereisd naar Kollum. Manager Daniël was er niet bij wegens een individuele opleiding. Dit niet bij de KNVB te Zeist voor nóg meer voetbal-tactische kennis. Nee, hij gaat over enige tijd de boksring in voor een geheel ander doel: het goede doel welteverstaan. Dus waar Daniël de ring in ging om zijn rechtse directe te trainen, ging zijn ploeg onder de hoede van interim-manager Hans en trainer-coach Sije voor een knock-out op het voetbalveld.

Direct vanaf de aftrap nam Friese Boys het initiatief. Vanuit een goede organisatie werd er verzorgd positiespel op de mat gelegd. Na enkele mooi opgezette aanvallen was het al vrij snel raak. Met de prachtige tiki-taka goal van vorige week tegen WTOC nog vers in het achterhoofd was het nu weer genieten. Milan tikte de bal handig naar Mart Jelke die met een steekbal gelijk Melle diep stuurde. Met een snelle voetbeweging legde Melle vervolgens het leder bekeken in de goal: 0-1. De ban was gebroken en Friese Boys ging op zoek naar de 0-2. En die kwam er. Wederom was Melle het eindstation na een mooie opgezette aanval. Daarna kwam Kollum enkele keren gevaarlijk opzetten. Maar het was mede aan de verdedigers Jorn, Herre, Karst en Aldert Jan en keeper Ben te danken dat er met een clean sheet de rust in werd gegaan.

Tijdens het bekertje ranja werd afgesproken om meteen op zoek te gaan naar een ruimere marge. Want met slechts twee doelpunten verschil weet je het maar nooit in de Derde Klasse Zwaluwen Jeugd. Ondanks verwoede pogingen van Herre, Milan, Mart Jelke en Melle bleef de teller op twee staan. De counters van Kollum voelden dan ook heel penibel aan. Maar keer op keer was het sluitpost Ben die zijn doel keurig schoon hield. De eerste keeperstraining van Jesper afgelopen week wierp zo gelijk zijn vruchten af.

Uiteindelijk was het Mart Jelke die de bevrijdende 0-3 aantekende voor Friese Boys via een fraai afstandsschot. In de daaropvolgende eindfase van de wedstrijd werd er nog driemaal gescoord: twee maal door de mannen uit Kollumerzwaag (Mart Jelke en Melle – beide in het dak van de goal) en een eretreffer voor de equipe uit Kollum. Hiermee werd de eindstand bepaald op 1-5.

Na de penalty’s werden er nog enkele mooie plaatjes geschoten van een feestend Friese Boys door fotografe Karina. Hiervan is één kiekje meteen gepromoveerd tot de nieuwe Whatsapp groepsafbeelding. Volgende week staat er weer een derby op het programma, dan komt Zwaagwesteinde JO9-2 op visite.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys