Verslag Friese Boys JO9 – Kollum JO9 zaterdag 29-10-2022

Friese Boys JO9-1 wint met 18-0 van Kollum MO9-1

Friese Boys beleefde een uiterst productieve start van de nieuwe competitie. Kollum MO9-1 werd maar liefst met 18-0 verslagen.

De complete equipe van Daniël en Sije was present voor deze thuismatch op Sportpark De Saedkampe in Kollumerzwaag. Goalie Ben nam plaats onder de lat. Herre, Aldert Jan, Karst en Mart Jelke vormden de achterhoede en in de aanval stonden Melle, Jorn en Milan geposteerd.

Tegenstander Kollum MO(Meisjes Onder)9-1 was het vorige competitieblok op basis van leeftijd ingedeeld bij JO10-ploegen. Het krachtsverschil met deze teams bleek te groot. Daarom had men het verzoek ingediend om vanaf nu bij de JO9 ingedeeld te mogen worden, om zo wat meer evenwicht te krijgen tijdens de wedstrijden.

Helaas voor Kollum moest men gelijk de eerste wedstrijd in de 3e klasse-26 tegen Friese Boys. Dit team was niet van plan om kollum aan te gaan doen. Ze kwamen dan ook furieus uit de startblokken en dit resulteerde al na 10 seconden in het eerste doelpunt. Het bleek de opmaat voor een 40 minuten durende doelpuntenregen. Scheidsrechter Hielke Boersma bleef maar turven en noteerde na afloop een 18-0 eindstand. De goals kwamen op naam van Melle (10x), Milan (4x), Mart Jelke (3x) en Herre.

Aan de instelling van Kollum lag het zeker niet. Na iedere aftrap gingen de dames er toch weer vol goede moed voor. Een beter vervolg in deze competitie wordt ze daarom ook van harte gegund.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen VC Trynwâlden JO9-1. Voor Friese Boys JO9-1 een relatief onbekende tegenstander. De video-analisten zijn daarom inmiddels de eerste beelden al aan het bestuderen.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys