Verslag Friese Boys JO9 – VCR JO9-1JM zaterdag 28-5-2022

KOLLUMERZWAAG – Op zaterdag 28 mei stond het laatste duel van dit seizoen gepland voor de boys van JO9-2. Om 10 uur werden de jongens weer verwacht op de thuislocatie waar ze de opstelling van Sean en Eppie te horen kregen.
Er werd vandaag 7 tegen 7 gespeeld. Jesse begon als keeper, in de verdediging stonden opgesteld Mark en Mike, het middenveld was het terrein van Sven en Willem en de aanvallers van vandaag waren Silvan en Ryan. Nick en Ezra begonnen op wissel.

Om 10.30 klonk het startsignaal van meester Jappie. Friese Boys kwam al snel met de bal richting de goal van de tegenpartij. Silvan wist als eerste het net van de tegenpartij te vinden, helaas werd zijn goal afgekeurd omdat de bal daarvoor al over de lijn was geweest. VCR kwam daarna terug, maar Sven wist de bal op eigen helft in bezit te krijgen waarna hij vrij baan had en een schot op goal kon maken. (1-0).
De knop ging daarna om bij VCR, vanaf dat moment speelden ze beter dan de boys. Voor rust kregen we nog twee tegengoals. (1-2)

De tweede helft was erg spannend, de jongens van Friese boys gaven alles. Hier en daar was wat gewisseld in de opstelling. Zo stond Ezra de tweede helft in de spits en Willem in de verdediging. Ryan maakte de gelijkmaker (2-2) Daarna ontstond er een prachtige mooie pot om naar te kijken. De hartslag van menig Friese Boys support ging omhoog. Zou er nog een doelpunt in zitten? Nick had nog een mooie kans, maar deze ging helaas net naast.
Met een eindstand van 2-2 werd er afgefloten en mochten de kinderen allemaal nog een penalty nemen.
Tot slot hebben we nog een leuke afsluiter in de kantine gehad met patat en snack.