Verslag Friese Boys – Leovardia zaterdag 29 april 2017

FRIESE BOYS VLAK VOOR TIJD ONDERUIT TEGEN SC LEOVARDIA

KOLLUMERZWAAG – De wedstrijd Friese Boys-SC Leovardia leek zaterdag op een doelpuntloos gelijkspel uit te draaien. Vlak voor tijd greep de koploper echter toch nog de volle winst. SC Leovardia speelde de wedstrijd met rouwbanden vanwege het overlijden van de heer Ton Lelieveld, voormalig bestuurslid van Rood Geel.

Het eerste schot kwam van Friese Boys kant maar de poging van Johannes Beiboer na acht minuten miste de juiste richting.  Daarna kwamen de gasten beter in de wedstrijd; pogingen van Niels Hartman en Vic Rozendaal werden een prooi voor invaller-doelman Theo Beerda die een goede wedstrijd keepte. Na iets meer dan een half uur leek topscorer Vic Rozendaal toch succes te hebben maar zijn lob ging via de lat over. Ook twee pogingen van Remi Veldman leverden geen doelpunt op voor de gasten. In de slotfase van de eerste helft werd Friese Boys nog gevaarlijk. Sander Hoekstra stuitte op doelman Mohite Tibben en in de laatste seconden zag Hoekstra nog een schot naast het doel belanden.

De tweede helft gaf een aanvallender Friese Boys te zien. Sander Hoekstra schoot uit de draai over. Het dichtst bij een doelpunt was Johannes Beiboer. Van afstand trof hij de paal. Aan de andere kant kon Ashley Birkenholz uithalen maar de bal verdween naast het Friese Boys-doel. Schoten van Pier Kempenaar en René de Jong werden vervolgens een prooi voor doelman Tibben. Theo Beerda hield zijn doel voorlopig schoon met een redding op een schot van Marcel van Eenennaam en Vic Rozendaal kopte naast. Een foute pass aan Leovaria kant leverde een kans op voor Pieter van der Zwaag maar ook nu ging de bal naast. Sander Hoekstra mocht een vrije trap nemen maar doelman Tibben was ook nu op zijn post. Een kopbal van Pier Kempenaar belandde precies in de handen van de Leovardia-doelman. Trainer Patrick de Jong van Leovardia bracht in de slotfase Erwin Weggelaar in het veld en dat bleek een gouden wissel. Pal voor tijd kwam Weggelaar in balbezit en hij schoot de bal fraai in de kruising, 0-1.

Reacties:

“ Het ging moeizaam” aldus Ashley Birkenholz van SC Leovardia. “ Hoe dat kwam? Ik weet het niet het was gewoon een moeilijke pot. In de eerste helft waren we veel beter, in de tweede helft kwam het er niet van. Misschien speelde het feit dat we kampioen konden worden een rol. Volgende week hebben we aan een punt genoeg om kampioen te worden. Ik denk dat we in de derde klasse goed mee kunnen. Deze klasse is zwaarder. Tegen verdedigende ploegen hebben we het moeilijker. Wij hebben een voetballende ploeg. Bovendien hebben we Vic Rozendaal, die schiet alle kansen er in”

De eerste tien minuten van ons waren goed.” vond Johannes Beiboer van Friese Boys. “Of Leovardia in de eerste helft beter was? Dat viel wel mee vond ik. In de eerste helft kregen we nog enkele goede kansen. Na de pauze kon je zien dat we best goed kunnen voetballen. We speelden wel tegen de koploper. Ik schoot tegen de paal, dat was een wereldgoal geweest. Het mocht helaas niet zo zijn. Misschien dat ik wat vaker op doel moet schieten”

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys