Verslag Friese Boys – Oud Heerenveen

OUD SC-HEERENVEEN OP BEZOEK BIJ FRIESE BOYS

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys speelde vrijdagavond tegen oud-SC Heerenveen. In de eerste helft kwam het huidige eerste elftal van Friese Boys in actie en in de tweede helft het team van Friese Boys gedurende de jaren 1998-2002. Sc Heerenveen kwam met bekende spelers als Maarten de Jong, Gerald Sibon, Geert-Arend Roorda en Jan de Jonge naar Kollumerzwaag.

De eerste mogelijkheid was na een hoekschop voor Gerald Sibon, maar via een Friese Boys-been ging de bal naast. Aan de andere kant schoot Pier Kempenaar over na een voorzet van Dirk-Jan Heidstra. Een inzet van Age-Hains Boersma werd gestopt door doelman Theo Beerda. De Friese Boys-doelman keerde ook een schot van Rolf Dijk zodat het tot de rust 0-0 bleef.

In de tweede helft kwam oud-Friese Boys in actie. Het eerste gevaar kwam van Friese Boys-aanvaller Meindert Postma, maar zijn listig balletje ging via de lat over.  Een schot van Geert-Arend Roorda werd gestopt door Gerwin van der Meulen. Wietse de Graaf leek Friese boys na een pass van Ronald Nauta op voorsprong te zetten, maar doelman Ernst-Jan Bantema stopte het schot. Daarna nam SC Heerenveen de leiding door een doelpunt van Henny Beimers, 0-1. Niet veel later was het weer raak; Op aangeven van Beimers schoot Geert-Arend Roorda raak, 0-2 en een inzet van Rolf Dijk was daarop goed voor 0-3. Een voorzet van Sjoerd de Boer belandde op het hoofd van Douwe Dam, maar diens kopbal werd een prooi voor doelman Bantema. Gerwin van der Meulen redde daarna uirtstekend op een inzet van Gerald Sibon. Na een slippertje in de Heerenveen-defensie was Jan Kempenaar dicht bij 1-3, maar de bal belandde tegen de paal. Geert-Arend Roorda passeerde vervolgens de ingevallen doelman Johannes Kobus en liet 0-4 aantekenen. Een schot van Ronald Nauta werd gestopt door Bantema en Meindert Postma schoot over. In de slotfase werd het nog 0-5 door een doelpunt van Age-Hains Boersma.

Bij deze stand floot scheidsrechter Bote-Sietse Veenstra voor het einde. Na afloop was er muziek in de kantine met zanger Johnny de Vries.

De foto’s zijn gemaakt en beschikbaar gesteld door Sake Beerstra

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys