Verslag Friese Boys- Rottevalle zaterdag 17 februari 2018

WEDSTRIJD FRIESE BOYS-ROTTEVALLE EINDIGT ZONDER DOELPUNTEN

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys heeft in de thuiswedstrijd tegen Rottevalle niet de eerste winst kunnen pakken. Beide ploegen kregen mogelijkheden, maar gescoord werd er niet. Een domper op het duel was de zware blessure van Rottevalle-speler Jacco Bekkema die per ambulance naar het ziekenhuis werd overgebracht.

Friese Boys werd al snel gevaarlijk; na een pass van Eelke Venema schoot Johannes Beiboer voorlangs. Aan de andere kant werd een vrije trap van Steffen Schra over de lat getikt door de ook deze middag weer uitstekend keepende Jelmer Bloem. Friese Boys leek vervolgens door Andries van der Zwaag de leiding te nemen, maar doelman Robert de Jong redde op het laatste nippertje. Ook een schot van Marten Starkenburg werd een prooi voor de Rottevalle-goalie. In de slotfase van de eerste helft kregen de gasten goede kansen. Na doorkoppen van Steffen Schra kogelde Erwin de Wind hard naast en ook Johan van der Veen schoot in kansrijke positie naast. In de slotseconden van de eerste helft raakte de in de eerste helft ingevallen Jacco Bekkema geblesseerd aan de knie en moest naar het ziekenhuis worden overgebracht.

Na lang oponthoud kon de tweede helft beginnen en Marten Starkenburg zag zijn schot in de beginfase  gestopt door Robert de Jong. Een kogel van Johannes Beiboer vloog rakelings over de lat. Rottevalle zat niet stil en Bloem moest redding brengen op een inzet van invaller Jelle Witteveen. Een vrije trap van Johan van der Veen werd ook prima gestopt door Bloem. Bij Friese Boys kwam Pier Kempenaar in het veld en de invaller kreeg vrijwel meteen een kans, maar de bal ging voorlangs. Fokko van der Veer schoot van afstand hard over en Bloem redde nog maar eens op een vrije trap van opnieuw Van der Veer. Lammert Dijkstra werkte een kopbal van Jelle Witteveen uit de doelmond. Nadat Friese Boys verdediger Eelke Venema zijn schot zag gestopt kreeg Erwin de Wind in de slotseconden nog de kans om Rottevalle op winst te zetten, maar zijn kopbal trof geen doel waardoor het 0-0 bleef.

Reacties:

“We moeten als ploeg vertrouwen tanken,” aldus trainer Jaap Visser van Friese Boys. “Toen ik hier als trainer kwam hadden ze één punt dan is het vertrouwen niet groot. Niettemin waren we niet bang voor Rottevalle. We hadden in de eerste helft kansen, maar het zat niet mee. Als  we kansen blijven creëren moeten ze er een keer ingaan. Doelman Jelmer Bloem deed het goed vandaag en ook onze backs deden het goed. Ze hebben de gevaarlijke spelers van Rottevalle goed in bedwang gehouden. Daar ben ik niet ontevreden over. We zijn nog te onrustig, als de laatste pass wat beter is krijg je nog meer kansen. Het was geen bloedeloze 0-0 vandaag. We moeten nu punten gaan pakken en uit de onderste regionen zien te raken.”

“Als je tegen de onderste speelt moet je winnen”, aldus collega Johannes Douma van Rottevalle. “ Wij hadden eigenlijk de betere kansen. Zij hebben echter ook kansen gehad dus wat dat betreft is de uitslag misschien wel terecht. De blessure van Jacco Bekkema had natuurlijk wel impact. Hij was net terug van een blessure en heeft nu weer dezelfde blessure. Maar het uitvallen van Bekkema was beslist niet de oorzaak dat we hier niet hebben gewonnen. Het zit ons qua scoren ook niet echt mee. Als je hier voor komt krijg je meer ruimte. Het voetbal zat er echter niet in vandaag en het veld was niet in ons voordeel. Bovendien zat Friese Boys er bovenop. In de laatste seconden hadden we nog een honderd procent kans, maar die ging er niet in. We moeten hard blijven werken dan dwing je het vanzelf af.”

Opstellingen:

Friese Boys: 21 Jelmer Bloem, 2 Lammert Dijkstra, 3 Eberhard Kloosterman, 4 Sean Humphries, 5 Eelke Venema, 6 Erik Hilboezen, 7 Wietse van der Land, 8 Andries van der Zwaag (13 Ludo Bosma), 9 Marten Starkenburg (14 Jelmer Brinkman), 10 Johannes Beiboer, 11 René de Jong (12 Pier Kempenaar).

Rottevalle: 1 Robert de Jong, 2 Benjamin van der Molen, 3 Folkert Bosma, 4 Arjan de Haan (14 Jacco Bekkema, 13 Fokko van der Veer), 5 Jesse Venema, 6 Jorrit Hoekstra (12 Jelle Witteveen), 7 Erwin de Wind, 8 Johan van der Veen, 9 Liekele Kamminga, 10 Steffen Schra, 11 Jorrit Schra.

Scheidsrechter: J.W. Schippers (Harkema).

De foto’s zijn gemaakt en beschikbaar gesteld door Sake Beerstra.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys