Verslag Friese Boys – SC Franeker

INVALLER MARTEN STARKENBURG BESLIST FRIESE BOYS-SC FRANEKER

 KOLLUMERZWAAG – Friese Boys heeft de thuiswedstrijd tegen SC Franeker met 1-0 gewonnen. Het beslissende doelpunt werd diep in de tweede helft gescoord.

Friese Boys leek als snel de leiding te nemen. Doelman Dennis Zijlstra van SC Franeker stopte een schot van Pieter van der Zwaag waarna Pier Kempenaar in de rebound scoorde. Wegens buitenspel van Kempenaar werd het doelpunt echter afgekeurd. Doelman Auke Hoekstra van Friese Boys stopte daarna een schot van Joshua Cuperus. Aan de andere kant werden pogingen van Eelke Venema en Johannes Beiboer een prooi voor doelman Zijlstra. SC Franeker werd voor de thee nog gevaarlijk via Henk Vonk maar zijn inzet ging naast.

In de eerste minuut na de thee ging Jeffrey Guertin over de knie bij een Friese Boys verdediger en claimde SC Franeker een strafschop maar scheidsrechter Dijkstra uit Veenwouden floot niet. Een inzet van Johannes Beiboer in de korte hoek werd gestopt door Dennis Zijlstra. Twee pogingen van Joshua Cuperus misten het Friese Boys-doel maar net.

SC Franeker wilde opnieuw een strafschop na een valpartij van Guertin maar ook deze keer ging de bal niet op de stip. Na een verre uittrap van Zijlstra kreeg Guertin daarna een goede kans maar de aanvaller schoot naast. Het was Friese Boys dat de leiding nam toen de ingevallen Marten Starkenburg vrij voor het doel opdook en scoorde, 1-0.  SC Franeker kreeg direct een kans op de gelijkmaker maar verdediger Gert Rijpstra kopte naast. Omdat pogingen van Guertin en Cuperus ook niks opleverden bleef het bij een 1-0 overwinning voor Friese Boys.

Reacties:

“Ik vind het geen terechte overwinning van Friese Boys, we waren gelijkwaardig”, aldus Henk Vonk van SC Franeker.  “Twee situaties waren rijp voor een strafschop, die kan je dan wel of niet geven maar volgens mij was de eerste optie de juiste. We hadden een paar doelpunten moeten maken, ik kreeg zelf een goede kans en mijn collega-spits ook. Als je ze maakt win je hier. We kunnen denk ik goed meedoen in deze competitie. We willen niet terug naar de vijfde klasse en gaan voor handhaving. Maar een plaats in de middenmoot moet mogelijk zijn”.

“Een terechte overwinning”,  vond Pieter Boersma van Friese boys. “Ook een belangrijke overwinning na vorige week. Het was overigens geen goed voetbal. Of SC Franeker een strafschop had moeten hebben? Ik dacht het niet, er was niets aan de hand. We hebben drie punten en zijn van de nul af. We willen meedoen om de bovenste plaatsen en dat moet met onze selectie ook kunnen”.

De foto’s zijn gemaakt en beschikbaar gesteld door Sake Beerstra

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys