Verslag Friese Boys – Zwaagwesteinde 2 dd 23-11-2023

Donderdag 23 november 2023

Friese Boys verslikt zich in de reserves van Zwaagwesteinde

Friese Boys 1 – Zwaagwesteinde 2                 0-1          (0-0)

Doordeweeks werd een oefenwedstrijd gespeeld tussen Friese Boys en Zwaagwesteinde 2, dit team staat ongeslagen bovenaan in de reserve 3e klasse. Beide teams hoefden zaterdag 25 november niet te spelen en het was een mooie gelegenheid voor trainer Ayelt van Zuiden van Friese Boys om andere selectiespelers meer minuten te geven.

Onder leiding van scheidsrechter Rolf van der Molen werd er om 19.30 uur afgetrapt. Na een puike winstpartij tegen Eastermar werd er gespeeld onder herfstachtig, winterige weersomstandigheden. Daar leken de gasten beter mee om te gaan. Sander Hoekstra opende toch de score voor Friese Boys, maar de vlag ging om hoog en zo ging deze treffer niet door. Zwaagwesteinde kreeg ook kansen, maar keeper Jelmer Boorsma en de onderkant van de lat brachten redding.

Ruststand 0-0.

In de 2e helft was het Friese Boys dat de bovenliggende partij was, maar na een regenbui van 10 minuten namen de gasten het over en vooral bij balverlies ging menig Friese Boys speler niet tot het uiterste. Door de wisselingen in het team werd de balans op het middenveld verstoord en daardoor kwam er meer druk op de verdediging van Friese Boys. Luutzen Postma, Pier Kempenaar, Dirk Jan Heidstra kregen nog een paar mogelijkheden om de score te openen voor Friese Boys, maar lieten dat na. In de slotfase werd Sybrant Heidstra van Zwaagwesteinde zelfs matchwinner door een uitbraak in de bovenhoek te schieten 0-1. Een teleurstellend resultaat voor Friese Boys. De spelers kunnen zich thuis revancheren tegen nummer 2 SC Veenwouden met de topscorer van de 4e klasse C, Sybrand de Graaf in hun gelederen met 12 goals.

Zaterdag 2 december Friese Boys – SC Veenwouden de aftrap is om 14.30 uur.

Verslag: Hielke de Graaf

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Volgende wedstrijd
SC Veenwouden 1 - Friese Boys 1
Datum: 04-05-2024
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys