Verslag Friese Boys1 – ASC1 zaterdag 24 maart 2018

FRIESE BOYS MOET DE PUNTEN AAN ASC LATEN

KOLLUMERZWAAG – Ook de thuiswedstrijd tegen ASC’75 heeft Friese Boys geen overwinning opgeleverd. Na een 0-1 ruststand werd het uiteindelijk 0-2 voor de gasten.

Al snel na het beginsignaal van scheidsrechter Vonk kreeg ASC een grote kans. Na een fout bij Friese Boys verscheen Remko Hofman alleen voor het doel maar de ASC aanvaller schoot naast. Niet veel later was het wel raak. Na voorbereidend werk van Hofman schoot Han Zwart raak, 0-1. Het eerste gevaar van Friese Boys kwam na een kwartier; Wietse van der Land bereikte Sander Hoekstra die naast schoot. Aan de andere kant legde Han Zwart goed terug op Tamme de Boer die in handen van doelman Jelmer Bloem knalde. Na balverlies bij Friese Boys redde Bloem knap op een inzet van Han Zwart. De 0-2 van ASC (eigen doelpunt Friese Boys) werd afgekeurd omdat de bal achter was geweest. In de slotfase van de eerste helft werd Friese Boys gevaarlijk; doelman Henk Witte redde knap op een kopbal van Sander Hoekstra. Een nieuwe inzet van Hoekstra werd van de doellijn gehaald. Of was de bal over de lijn geweest? Het bleef tot aan de rust 0-1, omdat inzetten van Marten Starkenburg en René de Jong geen doel troffen. Na de thee redde doelman Witte stijlvol op een kopbal van Sander Hoekstra. Aan de overkant was het wel raak toen Tamme de Boer doeltreffend uithaalde, 0-2. Remko Hofman liet een goede mogelijkheid op 0-3 liggen door naast te schieten. Doeman Bloem redde nog een op een kopbal van Zwart en invaller Dirk-Jan Heidstra zag zijn inzet gestopt door ASC-doelman Witte, waardoor het 0-2 bleef.