Verslag Friese Boys1 – ASC1 zaterdag 24 maart 2018

FRIESE BOYS MOET DE PUNTEN AAN ASC LATEN

KOLLUMERZWAAG – Ook de thuiswedstrijd tegen ASC’75 heeft Friese Boys geen overwinning opgeleverd. Na een 0-1 ruststand werd het uiteindelijk 0-2 voor de gasten.

Al snel na het beginsignaal van scheidsrechter Vonk kreeg ASC een grote kans. Na een fout bij Friese Boys verscheen Remko Hofman alleen voor het doel maar de ASC aanvaller schoot naast. Niet veel later was het wel raak. Na voorbereidend werk van Hofman schoot Han Zwart raak, 0-1. Het eerste gevaar van Friese Boys kwam na een kwartier; Wietse van der Land bereikte Sander Hoekstra die naast schoot. Aan de andere kant legde Han Zwart goed terug op Tamme de Boer die in handen van doelman Jelmer Bloem knalde. Na balverlies bij Friese Boys redde Bloem knap op een inzet van Han Zwart. De 0-2 van ASC (eigen doelpunt Friese Boys) werd afgekeurd omdat de bal achter was geweest. In de slotfase van de eerste helft werd Friese Boys gevaarlijk; doelman Henk Witte redde knap op een kopbal van Sander Hoekstra. Een nieuwe inzet van Hoekstra werd van de doellijn gehaald. Of was de bal over de lijn geweest? Het bleef tot aan de rust 0-1, omdat inzetten van Marten Starkenburg en René de Jong geen doel troffen. Na de thee redde doelman Witte stijlvol op een kopbal van Sander Hoekstra. Aan de overkant was het wel raak toen Tamme de Boer doeltreffend uithaalde, 0-2. Remko Hofman liet een goede mogelijkheid op 0-3 liggen door naast te schieten. Doeman Bloem redde nog een op een kopbal van Zwart en invaller Dirk-Jan Heidstra zag zijn inzet gestopt door ASC-doelman Witte, waardoor het 0-2 bleef.

Reacties:

“In het eerste half uur waren we veel beter en moeten we 0-2 maken”, aldus Han Zwart van ASC. “Dat gebeurt niet. Een goal van ons werd afgekeurd, of dat terecht was weet ik niet. In het laatste kwartier voor de pauze had Friese Boys een doelpunt kunnen maken, maar gelukkig deden ze dat niet. We gingen in die fase teveel achteruit lopen. In de tweede helft hebben we het aardig uitgevoetbald. We hadden meer doelpunten moeten maken, dat overkomt ons wel vaker. Maar we creëren ook veel kansen dat is ook wat waard”.

“In de eerste helft werd een kopbal van mij uit de doelmond gehaald maar die bal zat er gewoon in”, aldus Sander Hoekstra van Friese Boys. “Maar goed, van ASC werd ook een goal afgekeurd dus wat dat betreft is het gelijk. In het eerste half uur waren we veel te angstig. Daarna beginnen we te voetballen, zetten hen vast en krijgen kansen. Dan moeten we de 1-1 maken, maar dat gebeurt niet. Hun keeper pakt ze, dat was onze pech. In de tweede helft was het te gemakkelijk van onze kant. Door een counter werd het 0-2 en toen werd het moeilijk. Er zijn nog 13 of 14 wedstrijden te gaan, dus we kunnen nog genoeg punten pakken. Maar het moet nu wel gaan gebeuren. Wij horen niet op deze plaats te staan. We krijgen weliswaar een zwaar programma, maar tegen ploegen die willen voetballen komen wij beter uit de verf”.

Opstellingen:

Friese Boys: 1 Jelmer Bloem, 16 Lammert Dijkstra, 3 Eberhard Kloosterman, 4 Sean Humphries, 5 Rienk Postma, 6 Erik Hilboezen, 7 Wietse van der Land (13 René de Jong), 8 Johannes Beiboer, 9 Sander Hoekstra, 10 Marten Starkenburg, 11 Pier Kempenaar (12 Dirk-Jan Heidstra).

ASC: 1 Henk Witte, 2 Rudmer Sijens (14 Wiebe Pool), 3 Jelmer Sijens, 4 Nico Brandsma (12 Roelof Tuinstra), 5 Armando Brandsma, 6 Harmen Teyema, 7 Han Zwart, 8 Niels Weening, 9 Tamme de Boer, 10 Hille Wijma, 11 Remko Hofman.

Scheidsrechter: J.J.A.M. Vonk (Hardegarijp)

De foto’s zijn gemaakt en beschikbaar gesteld door Sake Beerstra

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys