Verslag Friese Boys1 – ODV1 zaterdag 5 mei 2018

FRIESE BOYS VERLAAT DE LAATSTE PLAATS NA ZEGE OP ODV

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys heeft de thuiswedstrijd tegen ODV met 1-0 gewonnen. Het was een zwaarbevochten overwinning. Door deze overwinning en de nederlaag van De Sweach tegen ASC heeft Friese Boys goede zaken gedaan en de laatste plaats in de 4e klasse C verlaten.

De eerste kans was zaterdag voor Sander Hoekstra. Na goed werk van Pieter van der Zwaag schoot de aanvaller naast. Na iets meer dan een kwartier was het wel raak: Sander Hoekstra troefde zijn tegenstander af en passeerde doelman Niels van der Meer, 1-0. Na een goede aanval via Wietse van der Land en René de Jong scoorde Hoekstra opnieuw maar de goal werd wegens buitenspel afgekeurd. In de laatste fase van de eerste helft domineerden de gasten. Een schot van Robin Roffel belandde in de handen van doelman Theo Beerda en  schoten van Joop Welfing en Niels Hylkema misten de juiste richting. Een nieuwe poging van Hylkema leverde wel gevaar op, maar de bal ging rakelings naast. Ook in de beginfase van de tweede helft was ODV sterker. David Veninga kopte in de handen van Theo Beerda en de Friese Boys-doelman moest ook redding brengen op een schot van Niels Hylkema. Aan de andere kant kopte Sander Hoekstra goed door op Pier Kempenaar, maar diens schot werd een prooi voor goalie Van der Meer. Ook een inzet van Sander Hoekstra werd een prooi voor de ODV-doelman. Een hoekschop zorgde voor enige paniek bij Friese Boys en ODV was dicht bij 1-1 toen Joop Welfing uit een vrije trap via de paal naast schoot. Friese Boys wist de 2-0 niet op het scorebord te krijgen. De pas ingevallen Marten Starkenburg schoot naast; René de Jong zag zijn inzet gestopt en Johannes Beiboer richtte te hoog. Dat deed invaller Robin Kiers namens ODV niet, maar via de ging de bal over het doel. Yorrick Roffel kreeg in de slotfase een grote kans, maar zag de bal naast het doel rollen waardoor het uiteindelijk 1-0 bleef.

Reacties:

“In de beginfase leek Friese Boys beter, maar dat viel wel mee vond ik”, aldus Niels Hylkema van ODV. “Dat lag meer aan ons dan aan de tegenstander. Bij ons was de afstand tussen de linies te groot, we stonden positioneel niet goed en daardoor lukte het drukzetten op de bal niet. In de laatste fase van de eerste helft en de beginfase van de tweede helft domineerden wij. We creëerden echter weinig. Door een fout bij ons krijgen we een doelpunt tegen. Maar ik vind dat we hier hadden moeten winnen”.

“We hadden in de eerste helft op 2-0 of 3-0 moeten staan”, aldus Sander Hoekstra van Friese Boys”. “Een doelpunt van ons werd wegens buitenspel afgekeurd, maar of het dat ook was vraag ik me af. In de tweede helft was 1-1 misschien wel terecht geweest. We hadden het een periode erg moeilijk en stonden onder druk. Maar onze verdediging hield knap stand, het stond goed. Dit is een mooie opsteker. We moeten niet naar andere ploegen kijken, maar gewoon zo doorgaan en punten pakken”.

Opstellingen:

Friese Boys: 19 Theo Beerda, 16 Lammert Dijkstra, 3 Eberhard Kloosterman, 4 Eelke Venema, 5 Rienk Postma, 6 Dirk-Jan Heidstra, 7 Wietse van der Land (12 Johannes Beiboer), 8 Pieter van der Zwaag (13 Erik Hilboezen), 9 Sander Hoekstra, 10 René de Jong (14 Marten Starkenburg), 11 Pier Kempenaar.

ODV: 17 Niels van der Meer, 2 Geert van der Molen, 3 Stefan Roffel, 4 Yorrick Roffel, 5 Rick van der Wal, 6 Niels Hylkema, 7 Joop Welfing, 8 Sjoerd de Vos (13 Simon Rozema), 9 David Veninga, 10 Michel van der Werf (14 Thomas van der Lei), 11 Robin Roffel (12 Robin Kiers).

Scheidsrechter: W. Bouw (Peize)

Verslag: Bokke Dijkstra

Foto’s: Sake Beerstra

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys