Verslag Friese Boys1 – ODV1 zaterdag 5 mei 2018

FRIESE BOYS VERLAAT DE LAATSTE PLAATS NA ZEGE OP ODV

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys heeft de thuiswedstrijd tegen ODV met 1-0 gewonnen. Het was een zwaarbevochten overwinning. Door deze overwinning en de nederlaag van De Sweach tegen ASC heeft Friese Boys goede zaken gedaan en de laatste plaats in de 4e klasse C verlaten.

De eerste kans was zaterdag voor Sander Hoekstra. Na goed werk van Pieter van der Zwaag schoot de aanvaller naast. Na iets meer dan een kwartier was het wel raak: Sander Hoekstra troefde zijn tegenstander af en passeerde doelman Niels van der Meer, 1-0. Na een goede aanval via Wietse van der Land en René de Jong scoorde Hoekstra opnieuw maar de goal werd wegens buitenspel afgekeurd. In de laatste fase van de eerste helft domineerden de gasten. Een schot van Robin Roffel belandde in de handen van doelman Theo Beerda en  schoten van Joop Welfing en Niels Hylkema misten de juiste richting. Een nieuwe poging van Hylkema leverde wel gevaar op, maar de bal ging rakelings naast. Ook in de beginfase van de tweede helft was ODV sterker. David Veninga kopte in de handen van Theo Beerda en de Friese Boys-doelman moest ook redding brengen op een schot van Niels Hylkema. Aan de andere kant kopte Sander Hoekstra goed door op Pier Kempenaar, maar diens schot werd een prooi voor goalie Van der Meer. Ook een inzet van Sander Hoekstra werd een prooi voor de ODV-doelman. Een hoekschop zorgde voor enige paniek bij Friese Boys en ODV was dicht bij 1-1 toen Joop Welfing uit een vrije trap via de paal naast schoot. Friese Boys wist de 2-0 niet op het scorebord te krijgen. De pas ingevallen Marten Starkenburg schoot naast; René de Jong zag zijn inzet gestopt en Johannes Beiboer richtte te hoog. Dat deed invaller Robin Kiers namens ODV niet, maar via de ging de bal over het doel. Yorrick Roffel kreeg in de slotfase een grote kans, maar zag de bal naast het doel rollen waardoor het uiteindelijk 1-0 bleef.