Verslag Friese Boys1 -Suameer 1 zaterdag 1 december 2018

FRIESE BOYS IN DE TWEEDE HELFT LANGS SUAMEER

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys heeft de thuiswedstrijd tegen vv Suameer met 4-1 gewonnen. Daar zag het in de pauze nog niet naar uit, want toen stonden de gasten nog met 0-1 voor.

Al in de eerste minuut werd Suameer gevaarlijk toen Rikus Venema over schoot. Even later was het toch raak; Liekele Paulusma speelde zich vrij en schoot de bal langs doelman Jelmer Bloem, 0-1. Friese Boys was daarna dicht bij de gelijkmaker. Na een voorzet van Rienk Postma kopte Sander Hoekstra rakelings naast. Andries van der Zwaag schoot over en een inzet van Dirk-Jan Heidstra werd gestopt door doelman Allert Koster. Aan de andere kant stopte Jelmer Bloem een inzet van Liekele Paulusma. Nadat Dirk-Jan Heidstra zijn inzet zag gestopt door doelman Koster kreeg Suameer een prima kans op 0-2. Na een fout in de Friese Boys-defensie verscheen Arjen Algra vrij voor het doel, maar de Suameer-speler schoot de bal over het doel.

Wat Friese Boys in de eerste helft niet lukte gebeurde direct na de thee wel. Na drie minuten bracht Rienk Postma de bal hoog voor het doel en Sander Hoekstra kopte raak, 1-1. Vier minuten later belandde de bal via Hoekstra bij Erik Hilboezen die Friese Boys met een hard schot aan de leiding bracht, 2-1. Nog was de koek niet op, want even later werd Hilboezen neergelegd en dat betekende een strafschop voor Friese Boys die door Sander Hoekstra onberispelijk werd benut, 3-1. Een vrije trap van Dennie de Haan werd daarna een prooi voor doelman Koster. Sander Hoekstra liet een mooie kans onbenut door naast te schieten. Dirk-Jan Heidstra bracht Hoekstra even later opnieuw in stelling, maar nu redde doelman Koster. Suameer probeerde het wel, maar Piter de Vries schoot naast en een vrije trap van Daniel Pietersma werd gestopt door doelman Bloem. Drie minuten voor het einde bepaalde Erik Hilboezen, na een voorzet van Hoekstra, de eindstand op 4-1.