Verslag Friese Boys1 – Kootstertille1 zaterdag 19 september 2020

FRIESE BOYS NIET OPGEWASSEN TEGEN SC KOOTSTERTILLE

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys kreeg op de eerste competitiedag bezoek van SC Kootstertille. De gasten toonden zich in deze wedstrijd de betere ploeg en wonnen met 1-3. Bij de rust was de stand nog 0-0.

Direct na het beginsignaal trok SC Kootstertille ten aanval. Dat leverde gevaarlijke momenten op voor het Friese Boys doel. Kees de Vries zag zijn schot gestopt door Friese Boys-doelman Jelmer Boorsma en Falco Bierma knalde voorlangs. Een nieuwe poging van Kees de Vries ging eveneens voorlangs. Na een voorzet van Gerbrand Waaksma kreeg Harmen Tabak een uitstekende kans maar Tabak liet de bal van de voet springen. Pas drie minuten voor de thee kreeg Friese Boys de eerste mogelijkheid maar Jonathan Sabuni zag zijn inzet gestopt door doelman Marcel Kempenaar.

Direct na de thee werd Sabuni opnieuw gevaarlijk maar ook nu redde doelman Kempenaar. Een inzet van Pieter van der Zwaag verdween naast het doel van Kootstertille. Falco Bierma nam de bal ineens op de slof maar ook deze inzet trof geen doel. Na bijna een kwartier was het dan toch raak. Een voorzet van Gerbrand Waaksma werd ingekopt door de pas ingevallen Aize Storm, 0-1. Vier minuten later was het opnieuw raak; Nu trof Falco Bierma met een kopbal doel, 0-2. Een kwartier voor tijd kwam de spanning terug toen Jonathan Sabuni doelman Kempenaar verraste, 1-2. Lang duurde deze spanning echter niet want negen minuten voor tijd schoot Gerbrand Waaksma de bal opnieuw achter doelman Boorsma, 1-3. Nadat Aize Storm een grote kans had gemist kreeg Friese Boys in de slotfase nog twee mogelijkheden. Een kopbal van Jonathan Sabuni werd gestopt door doelman Kempenaar en een hard schot van Aldert Hietkamp werd eveneens een prooi voor de doelman. Het bleef daardoor bij 1-3.

Verslag: Bokke Dijkstra

Foto’s: Sake Beerstra