Verslag Friese JO11-1 – GSVV JO11-1G zaterdag 6 oktober 2018

KOLLUMERZWAAG- Op zaterdag 6 oktober om 10:30 mochten de Friese Boys GSVV ontvangen. Op sportpark Seadkampe moest het gebeuren, de koploper kwam op visite. Nadat de jongens de voetbalkleding aan hadden getrokken werd de opstelling bekend gemaakt. Lennart op goal, Jacob, Syl en Jelte in de verdediging, op het middenveld Jitse, Sydse Ebbing, Jesse Jan en in spits Jarno Leegstra. Op wissel mochten beginnen Jarno van Kammen en Sietse Haarsma, Jacob was de aanvoerder van vandaag.

Na een peptalk van de trainer waren de mannen klaar voor de wedstrijd. De mannen waren rustig en gretig. Na de warming up werd er om 10:30 begonnen met de wedstrijd. De start was goed, zeer goed zelfs het was 1 richting verkeer richting het doel van GSVV. Het team speelde goed samen en er werden kansen gecreëerd. Na 7 minuten werd het doel getroffen door Jarno Leegstra, de kop was eraf en de boys stonden voor. Dit gaf zelfvertrouwen en de boys gingen verder, prima verdedigen, een mooi verzorgd middenveld en een scherpe spits. Kansen genoeg maar het duurde nog 5 minuten voordat Jitse de 2de goal mocht maken. Nu was er wat meer ruimte en langzaam ging de scherpte eraf, de time-out kwam als geroepen en de trainer wisselde enkele spelers. Ook werd er tijdens deze wedstrijd gewoon door gewisseld zodat iedereen weer de nodige speeltijd kreeg.Op 1 of andere manier kreeg GSVV toch meer grip op de wedstrijd en er werd steeds meer richting de goal van Friese Boys gespeeld, maar hier stond Lennart, die vandaag ook de nodige reddingen verrichte. Ongemerkt sloeg de twijfel toe en werd het moeilijker voor de Boys. Dit waren we niet gewend en de knop moest om, het tegen doelpunt in de 24ste minuut kwam ook heel erg ongelukkig. De boys waren van slag, we laten ze toch niet terugkomen? Ondanks dat de boys hun ruggen rechten en de verdediging samen met Lennart alles op alles zetten om niet de gelijkmaker te incasseren viel deze toch wel een minuut later. Dit was een tweede rechtse, die kwam wel even aan. 4 minuten later kwam daar de 3de nog eens bij, dit was toch andere koek voor de mannen.

De theepauze kwam dan ook als geroepen en de mannen hadden het gewoon mentaal even moeilijk. Onder het genot van ranja en een bakje koffie werd de eerste helft besproken. De Friese boys waren absoluut niet de mindere partij en de inzet was er ook wel, op naar de tweede helft. Na een mooie yell gingen de boys vol goede moed de tweede helft in. Er zou vandaag niet worden verloren!!! Toen in de  32ste  minuut de 2-4 viel dachten de meesten ook dat de strijd was gestreden, maar de Friese Boys waren niet knock out. Het waren net stieren die een rode lap zagen, er was maar 1 weg en dat was richting de goal van GSVV. Mooi samenspel en een stabiele achterhoede zorgde ervoor dat GSVV geen kans meer had. Maar de achterstand was er nog steeds. In de 35ste minuut schoot Sydse Ebbing de 3-4 erin, de aansluitingstreffer was er en de leiders en trainer gingen er ook weer in geloven. Als we gelijk zouden spelen zou al superknap zijn. Kans op kans volgden en in de 39ste minuut was het Jitse die de gelijkmaker in de touwen mocht leggen. De Houdini-ploeg(de grote ontsnapping) was los, wat zijn deze mannen sterk teruggekomen. Maar de mannen wilden meer en kans op kans volgden, maar hij wilde er niet in. De trainer en leiders hadden het niet meer, ook de harde kern van Friese Boys leefden mee, wat een spanning! Zou het dan toch gebeuren? In de 50ste minuut werd er hands gemaakt door GSVV en kreeg de Friese Boys een penalty. Jelte mocht de penalty nemen, deze kwam tegen de keeper aan, maar Jarno Leegstra was scherp en schoot hem er alsnog in. De Houdini-ploeg had het gedaan en we stonden voor. Nog 8 minuten te gaan zou het lukken en zou deze mooie overwinning binnen worden gehaald? De Friese boys probeerden het, maar de pijp was leeg. Er waren nog enkele kansen voor GSVV maar de achterhoede hield stand. De buit was binnen en behaald door het gehele HOUDINI-team, THE GREAT ESCAPE was geslaagd!!!! Wat een prachtig mooie wedstrijd waar iedereen veel van heeft geleerd, op naar de volgende wedstrijd.

©Verslag: Otto Smid

©Foto´s: Erik Visser