Verslag Friese JO15-1 – Ven V’69 JO15-1 zaterdag 7 april 2018

Friese Boys JO15-1 – Ven V’69 JO15-1                        4-1       (1-0)

Friese Boys moest in de competitie aantreden tegen subtopper V en V uit Garijp. Friese Boys inmiddels op de 2e plaats beland en vandaag een test om in de top te blijven of tijdelijk afhaken. Bij Friese Boys waren Marten en Sieds niet inzetbaar. Derhalve werden Klaas, Riemer en Sietse toegevoegd aan de selectie. Deze spelers moesten op een later tijdstip ook voetballen. Om 9.00 uur werd er gestart onder leiding van scheidsrechter Germ.

Vanaf het begin was Friese Boys de betere ploeg en de gasten werden teruggedrongen naar hun helft. Friese Boys kreeg kansjes, maar het duurde 10 minuten voordat Klaas op assist van Oane beheerst binnen prikte 1-0. Friese Boys had overwicht helaas geen doelpunten.

In de rust werd er gewisseld en in de beginfase werd er achterin geklungeld. Een vrije trap op de lat was al een waarschuwing. Een te korte terugspeelbal  van Luut op Ljibbe Sicco leverde een onderschepping op en deze kans werd keurig benut 1-1, keeper Jelmer kon er weinig aan doen. Daarna was Friese Boys bij de les en werd erbij regelmaat gescoord. Yoran miste nog alleen voor de keeper, maar Klaas was vandaag uitstekend in de afwerking. De 2-1 was een pass van Riemer op Sietse die met een uitstekende passeeractie zijn tegenstander in de luren legde en daarna werd broer Oane aan het werk gezet, die Klaas bediende en alleen voor de keeper, wist hij wel raad met deze kans. Het verzet was gebroken en uiteindelijk werd het een ruime overwinning. Nick bekroonde zijn goede spel met 2 assists op goudhaantje Klaas die met nog 2 doelpunten en uiteindelijke 4 goals in totaal de absolute matchwinner was. Moet gezegd worden dat het team weinig kansen weggaf, behalve begin van de 2e helft. Jan Peter en Ilian speelden prima op links.

Met dit resultaat is Friese Boys koploper, omdat Ropta Boys niet in actie kwam. Friese Boys speelt de volgende wedstrijd zaterdag 14 april 2018 thuis tegen Zwaagwesteinde JO15-1 om 9.00 uur.