Verslag Friese JO10 dd 8-10-2022

Friese Boys JO10-1 scoort 10 keer en wint oppermachtig

DROGEHAM – zaterdag 8 oktober moesten de jongens van JO10-1 zich om 8.15 uur melden bij de Friese Boys, waarna ze naar Drogeham vertrokken met hun supporters.

Op sportpark It Doltsje stond het duel tussen Drogeham JO10-1 en Friese Boys JO10-1 op  het programma.

Leider en trainer Sean maakte in de kleedkamer de opstelling bekend. Op wissel begonnen Nick en Ryan, in de verdediging waren Sven en Mark opgesteld, op het middenveld stond Mike en in de aanval stonden Silvan en Willem. De aanvoerdersband kreeg Sven vandaag om.

Met een klein regenbuitje werd om 9 uur afgetrapt. De boys moeten altijd eerst even inkomen, maar Willem wist, via een tegenspeler, ons van de nulstand af te halen. (0-1) Daarna kwam Drogeham sterk terug waaruit twee keer een doeltreffer kwam. (2-1) Ryan wist vlot daarna, na menig tegenspeler te passeren, de 2-2 en de 2-3 binnen te trappen. Tijd voor een hettrick was er helaas niet, want het rustsignaal klonk.
In de ranja pauze werden de boys weer op scherp gesteld. De yell klonk weer door de kleedkamer; “yell, yell, yell, wij gaan voor een frikandel”

Met goed vertrouwen werd er aan de tweede helft begonnen. Drogeham wist de eerste goal na de rust te maken wat weer gelijk spel opleverde.
Mike, die de tweede helft als verdediger was opgesteld, zette de aanval in en wist Friese Boys weer op voorsprong te zetten. (3-4) Vanaf dat moment werd er weer erg aanvallend gevoetbald door de jongens van Friese Boys. Met de enthousiaste supporters aan de zijkant kregen de jongens van Friese Boys nog meer vertrouwen en lieten ze erg mooi voetbal zien. Mark kreeg als verdediger ook vrij baan en wist ook mee de aanval in te gaan. Helaas kon deze prachtige actie niet afgemaakt worden. Ryan schoot de 3-5 in de kruising. Jesse, die in de pauze shirtje heeft gewisseld met Sven, trapte de 3-6 en 3-7 binnen. Daarna was het nog een keer de beurt aan Ryan die de 3-8 maakte. Drogeham kwam nog één keer aan scoren toe, daarna namen onze boys de wedstrijd weer over. Nick maakte de 4-9 en Silvan de 4-10.
Friese Boys heeft hiermee de wedstrijd oppermachtig gewonnen.

Na de penalty’s werd er snel gedoucht en werd de frituur in Kollumerzwaag aangezet, want die frikandel hadden de boys nu dubbel en dwars verdiend.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys