Verslag GSVV 1 – Friese Boys 1 zaterdag 22 september 2018

GSVV EN FRIESE BOYS BEGINNEN COMPETITIE MET PUNTENDELING

GERKESKLOOSTER – De wedstrijd GSVV-Friese Boys is in een 3-3 gelijkspel geëindigd. Drie keer nam Friese Boys een voorsprong, maar dit bleek uiteindelijk niet genoeg voor de winst. Bij de rust was de stand 2-2.

Nog maar nauwelijks was het duel begonnen of Friese Boys stond al op voorsprong toen Sander Hoekstra doeltreffend uithaalde, 0-1. Na een voorzet van Rienk Postma was Hoekstra ook dicht bij 0-2 maar zijn kopbal ging rakelings naast. Even later was het gelijk toen de bal voor de voeten van Gerrit Jagersma belandde die doelman Jelmer Bloem met een onhoudbaar schot passeerde, 1-1. Jagersma had GSVV even later op voorsprong kunnen zetten, maar nu belandde de bal in de handen van Bloem. Aan de overkant was het wel weer raak toen Sander Hoekstra met een mooi schot succes had, 1-2. Na een vrije trap van Jagersma had Marco Kooistra GSVV naast Friese Boys kunnen brengen maar zijn kopbal belandde eveneens in de handen van Jelmer Bloem. Toch werd het gelijk toen Friese Boys-verdediger Dennie de Haan koppend zijn eigen doelman passeerde, 2-2.

Direct na de thee leek Friese Boys te scoren. Sander Hoekstra bereikte Marten Starkenburg die doeltreffend uithaalde, maar arbiter Vonk keurde de treffer na overleg met de assistent-scheidsrechter af wegens buitenspel. Niet veel later was het toch raak toen Starkenburg een pass van Dirk-Jan Heidstra benutte, 2-3. Friese Boys was nu de sterkere ploeg maar verzuimde het duel te beslissen. Een inzet van Pier Kempenaar ging naast, Dirk Jan Heidstra schoot over; Sander Hoekstra kopte van dichtbij eveneens naast en Marten Starkenburg wist het net vrij voor het doel niet te vinden. Ook Lammert Dijkstra was nog twee keer dicht bij een treffer maar hij scoorde niet. Het missen van deze kansen kwam de ploeg uit Kollumerzwaag duur te staan. Eerst moest Sander Hoekstra na een ondoordachte actie met rood het veld verlaten en in de slotfase moest de equipe van Jaap Visser ook nog de gelijkmaker incasseren. Het was Wichard Alink die, na een goede actie in het strafschopgebied, de 3-3 eindstand op het scorebord zette.

Reacties:

Op de vraag of hij tevreden was antwoordde Gerrit Jagersma van GSVV: “Op basis van de tweede helft wel. In de eerste helft gaven we de goals te gemakkelijk weg. In de tweede helft zouden we er vol tegenaan, maar dat deed Friese Boys. In de laatste tien minuten komen we met een man meer, toen creëerden we ook niet veel, maar gelukkig scoorde Wichard na een goede actie. We stonden al heel snel achter. Hoe dat kan? Zeg het maar. We zouden fel starten maar de bal kwam eroverheen en werd goed afgemaakt. Gelukkig maakten we snel gelijk. Ik kreeg de bal toevallig voor de voeten en schoot hem erin, de keeper kon er niet bij. Wij waren in de eerste helft beter en zij in de tweede, dus is de eindstand wel terecht.”

“Zo wil je als net gedegradeerde ploeg niet beginnen”, vond Erik Hilboezen van Friese Boys. “In de eerste helft verknoeien we het. Als we in de eerste helft net zo spelen als in de tweede helft kan je hier gemakkelijk winnen. In de tweede helft krijg je kansen op 2-4, die valt niet en dan kom je met tien man te staan. Dan weet je dat de laatste tien minuten lastig worden. We kwamen snel op 1-0, daar zou je energie van moeten krijgen, maar het was net of GSVV er energie door kreeg. In de tweede helft herstelden we ons, maar dan beloon je jezelf niet“.

Opstellingen:

GSVV:  1 Johannes van der Meer, 2 André Laanstra, 3 Cor Hoeksma, 4 Lars Niewijk, 5 Ietze-Durk Keuning, 6 Rinus Kootstra (13 Kevin van der Hoek), 7 Alex Pel (14 Rinze Storm), 8 Arjan Storm, 9 Marco Kooistra, 10 Gerrit Jagersma, 11 Wichard Alink.  

Friese Boys: 1 Jelmer Bloem, 2 Lammert Dijkstra, 3 Dennie de Haan, 4 Eelke Venema, 5 Rienk Postma, 6 Pieter van der Zwaag (14 Pier Kempenaar), 7 Erik Hilboezen, 8 Andries van der Zwaag (12 Theo Beerda), 9 Sander Hoekstra, 10 Marten Starkenburg (13 Evertjan Evers), 11 Dirk-Jan Heidstra.

Scheidsrechter: Robert Vonk (Surhuisterveen)

Verslag: Bokke Dijkstra.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys