Verslag Harkema Opeinde – Friese Boys zaterdag 23-4-2022

FRIESE BOYS VERLIEST RUIM VAN HARKEMA OPEINDE

HARKEMA – Friese Boys heeft de uitwedstrijd tegen Harkema Opeinde met 4-1 verloren. Bij de rust was de stand 1-0 voor Harkema Opeinde.

Het duurde tot halverwege de eerste helft voor de eerste kans viel te noteren maar toen was het ook direct raak. Cris Alma werd neergelegd in het strafschopgebied en dat betekende een strafschop voor de thuisclub. Deze werd benut door Hilbrand Benedictus, 1-0. Beide ploegen probeerden het daarna wel maar werden voor de thee niet echt gevaarlijk meer.

In de tweede helft viel er aanmerkelijk meer te beleven. Een schot van invaller Jesper Hoeksma ging rakelings langs het Friese Boys doel. Een schot van Alex van der Tuin werd gestopt door doelman Jelmer Bloem. Voor Friese Boys werd Dirk-Jan Heidstra gevaarlijk maar zijn inzet rolde net naast het doel. Een nieuwe poging van Alex van der Tuin werd ook nu gestopt door Jelmer Bloem. Binnen de minuut verhoogde Harkema Opeinde de score. Eerst was Geert van der Tuin succesvol, 2-0 en even later schoot ook Hille Postma raak, 3-0. Jelmer Bloem bracht redding bij een kans van Jesper Hoeksma. Een poging van Dirk-Jan Heidstra verdween naast het thuisclub-doel. Het werd even later 4-0 door een doelpunt van Jesper Hoeksma. Friese Boys wist nog de eer te redden, na een hoekschop van Nick de Graaf kopte Dirk-Jan Heidstra raak, 4-1.

Verslag: Bokke Dijkstra