Verslag Harkemase Boys JO17 – Friese Boys JO17 dd 25 mei 2024

Friese Boys JO 17-1 kampioen van de tweede klasse.

Op deze regenachtige zaterdagmorgen 25 mei mochten de Friese Boys JO 17-1 richting de Harkema vertrekken om daar tegen de nummer dertien Harkemase Boys JO 17-1 te gaan voetballen. Dit was de wedstrijd waarin de Friese Boys JO 17-1 kampioen konden worden. Op goal stond vandaag Bart-Gjalt(aanvoerder), de verdediging bestond uit Wieger, Sytse, Foppe-Durk en Jesse Jan. Het middenveld bestond uit Sape, Fokke en Mikai. De aanvallers waren Tjitze, Robert en Jurjen. Op wissel starten Jelte Kloosterman, Javier, Jarno en Jelte Feenstra. De assistent-scheidsrechter van Friese Boys JO 17-1 was Foppe v/d Veen. Daarnaast was er een grote groep supporters mee om de Friese Boys JO 17-1 te ondersteunen tijdens deze wedstrijd waarin het er om gaat. Ook was Sake Beerstra aanwezig om vandaag weer prachtige foto’s te maken.

Om 10:04 start de wedstrijd op sportpark De Bosk, met gelijk spel of een overwinning was het zeker dat de Friese Boys JO 17-1 de kampioen van de tweede klasse zouden gaan worden. Na het eerste fluitsignaal werd het redelijk snel duidelijk dat Harkemase Boys JO 17-1 zich goed had ingelezen betreffende de tegenstander. Met een vijf man sterke verdediging was er voor de Friese Boys JO 17-1 geen  doorkomen aan en ondanks dat de Friese Boys JO 17-1 het meeste balbezit hadden, werd het redelijk snel duidelijk dat het een pittige ochtend zou worden en dat er om het kampioenschap zou moeten worden gestreden. De eerste vijf munten van de wedstrijd gingen voorbij en het tempo lag redelijk hoog, toch was het moeilijk om het gaatje in de verdediging te vinden. In de 5de minuut was daar dan het eerste schot op goal van Robert na een bal van Jurjen. Slechts drie minuten later was daar een schot op goal van Fokke uit een vrije trap. In de 13de minuut was daar de eerste kleine kans voor Harkema, maar dit schot ging naast. Nogmaals de Friese Boys JO 17-1 waren de bovenliggende partij, het tempo ging omlaag en de Friese Boys JO 17-1 hadden het moeilijk. Zou er toch teveel druk op de wedstrijd liggen en zouden ze hier het kampioenschap verliezen? In de volgende twintig minuten was het voor de Friese Boys JO 17-1 vooral een mentale zware wedstrijd omdat er geen doorkomen aan was. Met nog kansen voor Robert, Tjitze en Fokke stond de gelijke stand nog op het scorebord. In de 32ste minuut was er een kleine fout achter in de verdediging waardoor Harkemase Boys JO 17-1 konden uitbreken en op de goal van de Friese Boys JO 17-1 afstormden, de voorzet van de Harkemase Boys JO 17-1 ging via een been van de Friese Boys JO 17-1 in eigen goal. Hierdoor leek het kampioenschap nog verder weg, zouden de Friese Boys JO 17-1 dit weer recht weten te buigen in de tweede helft. Nu eerst maar even om een bakje koffie en een ranja en dan vol goede moed de tweede helft in. In elk geval werd wel duidelijk dat dit een zenuwslopende tweede helft zou gaan worden.

In de rust probeerden de trainers de ploeg weer op de rails te krijgen, er was namelijk nog niks verloren. Dit werd ook meteen duidelijk toen de tweede helft begon en Jurjen meteen wist te scoren 1-1. Veel rust gaf dit niet, er lag toch ongemerkt een hoop druk op de wedstrijd en Harkemase Boys JO 17-1 had goed zijn huiswerk gedaan. Hierdoor hadden de Friese Boys JO 17-1 het moeilijk en was er weer geen doorkomen aan. Ook was het spel erg rommelig en werden de kansen ook in de tweede helft niet goed afgewerkt. De Friese Boys JO 17-1 waren de bovenliggende partij en zetten Harkemase Boys JO 17-1 onder druk. Met een afstandsschot van Fokke en kansen voor Jelte Feenstra en Jurjen hobbelde de wedstrijd gestaag verder. De opluchting was bij de trainers, leider en supporters ook groot toen de scheidsrechter voor de laatste keer op zijn fluit blies. De druk was eraf en nu kon er een feestje worden gevierd. Met vuurwerk, spandoeken en mooie t shirt en een rondrit op een prachtige wagen door Kollumerzwaag. Een huldiging bij de Friese Boys en wat lekkers voor de spelers in de kantine en een afsluitende barbecue met spelers en ouders was dit een topdag. Mede mogelijk gemaakt door de topsponsors Houtbouw G. v/d Wal uit Kollumerzwaag, Kozijn Montage Friesland uit Kollumerzwaag, Weed Free Service uit Heerenveen, Mient Mulder cateringservice uit Buitenpost en alle ouders die allemaal leuke dingen voor de jongens hadden geregeld, was dit de perfecte afsluiting van een topseizoen.

Verslag: Otto Smid

Foto’s: Sake Beerstra