Verslag Haulerwijk 1 – Friese Boys 1 Dinsdag 10 april 2018

Friese Boys verliest in slotfase van Haulerwijk

HAULERWIJK – Friese Boys en Haulerwijk speelden een meer spannende dan goede wedstrijd. Ondanks een aantal goede kansen slaagde Friese Boys er niet om te scoren. Haulerwijk wist in de slotfase twee keer te scoren en kon daarmee drie punten bijschrijven.

Het hobbelige veld stond goed voetbal in de weg. Het spel bestond dan ook voornamelijk uit het spelen van lange ballen door beide partijen. Friese Boys kreeg in de eerste helft de beste kansen om de score te openen. Uit een vrije trap van Wietse kon Pieter van der Zwaag afronden maar de keeper van Haulerwijk blokkeerde deze doelpoging. Een voorzet van Johannes Beiboer kon door een verdediger nog net met het hoofd worden aangeraakt waardoor Pieter de bal niet meer vol kon koppen. Een lob van Erik belandde in de handen van de keeper van Haulerwijk. Haulerwijk kreeg ook enkele mogelijkheden maar Friese Boys keeper Jelmer Bloem kwam niet echt in de problemen. De rust werd met een 0-0 tussenstand bereikt.

Na de pauze verscheen Pier in het veld voor Pieter. Ook in de tweede helft had Friese Boys een licht veldoverwicht. Halverwege de tweede helft ontstond de beste kans voor Friese Boys. Marten werd vrij gespeeld in het strafschopgebied, omspeelde de keeper maar de inzet kon op de lijn worden gekeerd door een verdediger van Haulerwijk. Jelmer Brinkman die Marten verving kwam een teenlengte tekort om de score te openen. Zoals zo vaak viel het doelpunt aan de andere kant. Na mistasten in de Friese Boys verdediging kon Romar Elzinga in de 80ste minuut vrij eenvoudig de 1-0 achter keeper Jelmer schieten. Mark die in het veld was gekomen voor Andries kreeg nog een kans maar werd teruggefloten wegens buitenspel. In de laatste minuut kon Haulerwijkspeler Marcel Vogelzang uit een counter hun tweede doelpunt scoren en daarmee de stand naar 2-0 tillen. Wederom stond Friese Boys met lege handen waar een punt minimaal verdiend was.