Verslag Kollum 1 – Friese Boys 1 zaterdag 5 december 2015

ÉÉN DOELPUNT GENOEG VOOR KOLLUM TEGEN FRIESE BOYS

 

KOLLUM – De voetbalvereniging Kollum heeft de derby tegen Friese Boys met 1-0 gewonnen. De beslissende goal viel na een half uur spelen.

 

De eerste mogelijkheid was voor Friese Boys maar Eelke Venema schoot uit een vrije trap hard maast. Na zes minuten was er een mogelijkheid voor Kollum-spits Gerard van Zonneveld maar Friese Boys Boys-doelman Auke Hoekstra bracht redding. Na bijna een kwartier redde Hoekstra opnieuw na een vrije trap van Van Zonneveld. Kollum kreeg nog meer mogelijkheden; Jesper Spijkstra bracht aanvoerder Wierd de Vries in stelling maar ook De Vries kreeg de bal niet langs Hoekstra. De doelman moest een minuut later opnieuw aan de bak bij een kans van Van Zonneveld. Aan de overkant redde doelman Dirk Wiersema op zijn beurt prachtig na een vrije trap van Johannes Beiboer. Het was toch Kollum dat de leiding nam: Romke Bos bracht de bal hoog voor het doel en het was Sake de Haan die inkopte, 1-0. Pal voor de rust claimde Friese Boys een strafschop toen Johannes Beiboer tegen het gras ging. Arbiter Van de Leur uit Emmeloord liet echter doorspelen.

 

Na de thee was Kollum andermaal dicht bij een goal maar Auke Hoekstra redde bij een inzet van Douwe Albert Beerda. Ook een vrije trap van invaller Wiebe Postma werd een prooi voor de Friese Boys-goalie. De beste mogelijkheid op 2-0 kreeg Douwe Albert Beerda toen hij op aangeven van de eveneens ingevallen Alex van der Veen vrij voor het doel verscheen. Opnieuw bleek Hoekstra een te groot obstakel. Johannes Beiboer werd namens de gasten nog gevaarlijk maar zijn schot ging rakelings naast. In de slotseconden werd een doelpunt van Alex van der Veen wegens buitenspel afgekeurd.

 

“Het was geen geweldige wedstrijd” vond Kollum-spits Gerard van Zonneveld. “Het eerste kwartier ging bij ons wel goed. We kregen drie kansen maar scoorden niet. Ik kreeg ook kansen maar hun keeper was goed op dreef. Door deze winst hebben we aansluiting bij de zevende plaats. We zijn voor deze competitie de hele voorhoede kwijtgeraakt en hebben dat opgevuld met spelers van 19 en 20 jaar. Daar moeten we het mee doen. Ikzelf moet Joop Pijnacker opvolgen, dat valt niet altijd mee; Joop is een goede spits”

 

“We waren wel scherp” vond Johannes Beiboer van Friese Boys. “We kregen ook kansen. Met de wind tegen was het moeilijk voetballen vandaag. Voor de pauze waren we via een vrije trap nog dicht bij 1-1 . Helaas ging die bal er niet in. We hadden ook een strafschop moeten hebben. Ik werd duidelijk vastgehouden, maar de scheidsrechter heeft het niet gezien. We scoren als team moeilijk dit seizoen. In de oefenwedstrijd die we hebben gespeeld lukte het wel maar in de competitie helaas niet”

DE FOTO’S ZIJN GEMAAKT EN BESCHIKBAAR GESTELD DOOR SAKE BEERSTRA.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys