Verslag Kootstertille 1 – Friese Boys 1 zaterdag 2 juni 2018

FRIESE BOYS GEDEGRADEERD NA VERLIES TEGEN SC KOOTSTERTILLE

KOOTSTERTILLE – Friese Boys speelt volgend seizoen in de vijfde klasse. Op sportpark “De Tille” werd de nacompetitiewedstrijd tegen SC Kootstertille met 4-2 verloren, waardoor de ploeg uit Kollumerzwaag is gedegradeerd.

Het eerste wapenfeit kwam van de thuisclub; een vrije trap van Menno Waasdorp belandde in de handen van Friese Boys-goalie Theo Beerda. Aan de andere kant verdween een lob van Erik Hilboezen naast het Tilster doel. Nadat Jouke Waaksma een teenlengte tekort kwam bij een voorzet van Heine Hiemstra was het na zesentwintig minuten raak. Een voorzet van rechtsachter Douwe Hoekstra werd onhoudbaar  ingekopt door Aize Storm, 1-0. Een hard schot van Wilco van der Heide vloog pal daarna naast het Friese Boys-doel. Vijf minuten voor de thee werd het gelijk. Johannes Beiboer trok de bal voor het doel en Dirk-Jan Heidstra schoot raak, 1-1. Johannes Beiboer had even later de kans op 1-2, maar de bal ging voorlangs en Sander Hoekstra kopte naast na een hoekschop van René de Jong.

In de tweede helft kreeg Tom van der Veen direct een uitstekende kans na een pass van Gerbrand Waaksma. Het schot van Van der Veen werd echter een prooi voor Theo Beerda. Aan de andere kant moest doelman Albert-Jan Merkus ver uit zijn doel om Sander Hoekstra het scoren te beletten. Een schot van Erik Hilboezen werd door Merkus over de lat getikt. Na iets meer dan een kwartier was het raak voor de thuisclub. De pas ingevallen André Faber schoot knap raak, 2-1. Jouke Waaksma ging vervolgens onderuit in het strafschop gebied maar scheidsrechter Baar legde de bal niet op de penaltystip. Plotseling was het gelijk. Een hoekschop van René de Jong verdween via doelman Merkus en de paal in het doel, 2-2. SC Kootstertille nam opnieuw een voorsprong: Een vrije trap van Menno Waasdorp werd ingekopt door Aize Storm, 3-2. Friese Boys probeerde de gelijkmaker te forceren, maar dat lukte niet; integendeel in de slotfase verscheen Jouke Waaksma alleen voor het Friese Boys-doel. De Tilster topscorer passeerde doelman Beerda en besliste daarmee de boeiende wedstrijd, 4-2.