Verslag Kootstertille 1 – Friese Boys 1 zaterdag 2 juni 2018

FRIESE BOYS GEDEGRADEERD NA VERLIES TEGEN SC KOOTSTERTILLE

KOOTSTERTILLE – Friese Boys speelt volgend seizoen in de vijfde klasse. Op sportpark “De Tille” werd de nacompetitiewedstrijd tegen SC Kootstertille met 4-2 verloren, waardoor de ploeg uit Kollumerzwaag is gedegradeerd.

Het eerste wapenfeit kwam van de thuisclub; een vrije trap van Menno Waasdorp belandde in de handen van Friese Boys-goalie Theo Beerda. Aan de andere kant verdween een lob van Erik Hilboezen naast het Tilster doel. Nadat Jouke Waaksma een teenlengte tekort kwam bij een voorzet van Heine Hiemstra was het na zesentwintig minuten raak. Een voorzet van rechtsachter Douwe Hoekstra werd onhoudbaar  ingekopt door Aize Storm, 1-0. Een hard schot van Wilco van der Heide vloog pal daarna naast het Friese Boys-doel. Vijf minuten voor de thee werd het gelijk. Johannes Beiboer trok de bal voor het doel en Dirk-Jan Heidstra schoot raak, 1-1. Johannes Beiboer had even later de kans op 1-2, maar de bal ging voorlangs en Sander Hoekstra kopte naast na een hoekschop van René de Jong.

In de tweede helft kreeg Tom van der Veen direct een uitstekende kans na een pass van Gerbrand Waaksma. Het schot van Van der Veen werd echter een prooi voor Theo Beerda. Aan de andere kant moest doelman Albert-Jan Merkus ver uit zijn doel om Sander Hoekstra het scoren te beletten. Een schot van Erik Hilboezen werd door Merkus over de lat getikt. Na iets meer dan een kwartier was het raak voor de thuisclub. De pas ingevallen André Faber schoot knap raak, 2-1. Jouke Waaksma ging vervolgens onderuit in het strafschop gebied maar scheidsrechter Baar legde de bal niet op de penaltystip. Plotseling was het gelijk. Een hoekschop van René de Jong verdween via doelman Merkus en de paal in het doel, 2-2. SC Kootstertille nam opnieuw een voorsprong: Een vrije trap van Menno Waasdorp werd ingekopt door Aize Storm, 3-2. Friese Boys probeerde de gelijkmaker te forceren, maar dat lukte niet; integendeel in de slotfase verscheen Jouke Waaksma alleen voor het Friese Boys-doel. De Tilster topscorer passeerde doelman Beerda en besliste daarmee de boeiende wedstrijd, 4-2.

Reacties

“Ik denk dat SC Kootstertille de terechte winnaar is”, aldus Dirk-Jan Heidstra van Friese Boys. “We kwamen met 1-0 achter, maken 1-1 en hebben dan kansen op 1-2 maar die valt niet. In de tweede helft maken we 2-2 maar de 3-2 valt vrijwel direct. SC Kootstertille had meer kansen. Het was een mooie pot met twee ploegen die streden voor de winst. Waar het fout is gegaan zou ik niet weten, iedereen heeft z’n best gedaan. Met moeten proberen zo snel mogelijk uit de vijfde klasse te komen”.

Aize Storm van SC Kootstertille was een tevreden man. “Een mooie overwinning. In de eerste veertig minuten waren we veel beter. Ik heb twee mooie doelpunten gemaakt. Ik kan wel een beetje koppen ja, maar meestal maak ik geen kopgoals. We proberen al jaren te promoveren, dus er zat wel spanning op deze wedstrijd. Er was veel strijd vandaag. We hebben terecht gewonnen. We moeten nu tegen de winnaar van Mulier-HJSC. Ik heb geen voorkeur. We moeten gewoon ons eigen spel spelen en winnen, dan spelen we volgend seizoen vierde klasse”.

Opstellingen:

SC Kootstertille: 22 Albert-Jan Merkus, 2 Douwe Hoekstra, 3 Menno Waasdorp, 4 Pieter Hoekstra, 5 Heine Hiemstra, 6 Tony Bierma (13 André Faber), 7 Wilco van der Heide (12 Harmen Tabak), 8 Aize Storm, 9 Jouke Waaksma, 10 Gerbrand Waaksma, 11 Tom van der Veen.

Friese Boys: 19 Theo Beerda, 16 Lammert Dijkstra, 3 Pieter van der Zwaag, 4 Eelke Venema, 5 EvertJan Evers, 6 Johannes Beiboer (15 Marten Starkenburg), 7 Erik Hilboezen,         8 Andries van der Zwaag (12 Ludo Bosma), 9 Sander Hoekstra (14 Wietse van der Land),          10 René de Jong, 11 Dirk-Jan Heidstra.

Scheidsrechter: T.R. Baar (Oldehove)

Assistent-scheidsrechters: J. de Klein (Surhuisterveen) en W. Gort (Grijpskerk)

De foto’s zijn gemaakt en beschikbaar gesteld door Sake Beerstra

Verslag door sc Kootstertille

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys