Verslag Kootstertille 1 Friese Boys 1 zaterdag 9 november 2019

GEEN PUNTEN VOOR FRIESE BOYS IN KOOTSTERTILLE

KOOTSTERTILLE – Friese Boys speelde zaterdag de uitwedstrijd tegen SC Kootstertille. Het werd een nederlaag voor Friese Boys. De thuisclub won met 3-2.

SC Kootstertille opende sterk. De eerste kans was voor Harmen Tabak maar diens schot ging over het Friese Boys-doel. Jelmer Bloem redde vervolgens op een inzet van Kees de Vries terwijl een vrije trap van Gerbrand Waaksma naast ging. Even later was het wel raak. Na een voorzet van Gerbrand Waaksma schoot Kees de Vries raak, 1-0. Het was bijna direct weer gelijk maar de kopbal van Pier Kempenaar, na een voorzet van Andries van der Zwaag, belandde tegen de lat. Enkele minuten later maakte Friese Boys gelijk. Voorbereidend werk van Dirk-Jan Heidstra en Andries van der Zwaag werd goed afgemaakt door Pier Kempenaar, 1-1. Lang bleef deze stand niet op het scorebord want niet veel later schoot Gerbrand Waaksma raak, 2-1. Kees de Vries en Harmen Tabak kregen mogelijkheden maar scoorden niet. Pal voor de thee werd een schot van Jouke Waaksma gestopt door Jelmer Bloem.

Na de thee was de geblesseerde doelman Bloem vervangen door Jelmer Boorsma. Erik Hilboezen zag zijn schot uit de hoek getikt door Kootstertille-doelman Albert-Jan Merkus en een inzet van Rienk Postma eindigde op de lat boven Merkus. Het werd even later 3-1 voor Kootstertille door een doelpunt van Kees de Vries die een voorzet van Gerbrand Waaksma benutte, 3-1. Jelmer Boorsma hield Gerbrand Waaksma daarna van 4-1 af en Harmen Tabak schoot naast na een voorzet van Kees de Vries. Doelman Boorsma redde daarna op een inzet van Kees de Vries. Friese Boys kwam terug in de wedstrijd toen Sander Hoekstra raak schoot na een voorzet van Pier Kempenaar. Eelke Venema zag zijn inzet gestopt door doelman Merkus. Jelmer Boorsma redde vervolgens knap op een inzet van Kees de Vries. De beste kans op de gelijkmaker kreeg Friese Boys-speler Dirk-Jan Heidstra die na een voorzet van Mark de Boer vrijstaand mocht inkoppen. De bal verdween echter over het doel. Mark de Boer brak daarna nog gevaarlijk door maar nu redde Merkus. De laatste kans was voor Kootstertille maar de kopbal van Jouke Waaksma werd gestopt door doelman Boorsma.

Reacties:

“In de eerste fase waren wij beter” aldus Gerbrand Waaksma van SC Kootstertille. “Friese Boys wist toen niet wat ze moesten doen. Later kwam Friese boys beter in de wedstijd. De tweede helft was eigenlijk een kopie van de eerste. Wij begonnen sterk maar later kwam Friese Boys goed terug.
“Als je naar de tweede helft kijkt had er meer ingezeten” aldus Pieter van der “Zwaag van Friese Boys. Bij de 3-1 gleed een speler van ons uit, dat kan gebeuren. In de eerste helft stond het bij ons niet goed. In de tweede helft was er meer beweging bij ons en konden we beter combineren.

Opstellingen:
SC Kootstertille: 1 Albert-Jan Merkus 2 André Boorsma (15 Pieter Hoekstra), 3 Douwe Kloostra 4 Simon Spinder 5 Frans Kuipers 6 Falco Bierma 7 Harmen Tabak 8 Menno Waasdorp 9 Jouke Waaksma 10 Kees de Vries (14 Rinse de Vries) 11 Gerbrand Waaksma.

Friese Boys: 1 Jelmer Bloem (18 Jelmer Boorsma) 2 Evert-Jan Evers 3 Pieter van der Zwaag 4 Lammert Dijkstra 5 Rienk Postma (12 Eelke Venema) 6 Andries van der Zwaag 7 René de Jong 8 Erik Hilboezen 9 Sander Hoekstra 10 Dirk-Jan Heidstra 11 Pier Kempenaar (14 Mark de Boer).

Scheidsrechter: Berend Kamman (Hoogeveen)

Verslag: Bokke Dijkstra

Hoofdsponsor
JUM_fc_slogan kopie
Volgende wedstrijd
FC Birdaard - Friese Boys
Datum: 26-09-2020
Wijzigingen en afgelastingen
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys