Verslag Kootstertille 1 Friese Boys 1 zaterdag 9 november 2019

GEEN PUNTEN VOOR FRIESE BOYS IN KOOTSTERTILLE

KOOTSTERTILLE – Friese Boys speelde zaterdag de uitwedstrijd tegen SC Kootstertille. Het werd een nederlaag voor Friese Boys. De thuisclub won met 3-2.

SC Kootstertille opende sterk. De eerste kans was voor Harmen Tabak maar diens schot ging over het Friese Boys-doel. Jelmer Bloem redde vervolgens op een inzet van Kees de Vries terwijl een vrije trap van Gerbrand Waaksma naast ging. Even later was het wel raak. Na een voorzet van Gerbrand Waaksma schoot Kees de Vries raak, 1-0. Het was bijna direct weer gelijk maar de kopbal van Pier Kempenaar, na een voorzet van Andries van der Zwaag, belandde tegen de lat. Enkele minuten later maakte Friese Boys gelijk. Voorbereidend werk van Dirk-Jan Heidstra en Andries van der Zwaag werd goed afgemaakt door Pier Kempenaar, 1-1. Lang bleef deze stand niet op het scorebord want niet veel later schoot Gerbrand Waaksma raak, 2-1. Kees de Vries en Harmen Tabak kregen mogelijkheden maar scoorden niet. Pal voor de thee werd een schot van Jouke Waaksma gestopt door Jelmer Bloem.

Na de thee was de geblesseerde doelman Bloem vervangen door Jelmer Boorsma. Erik Hilboezen zag zijn schot uit de hoek getikt door Kootstertille-doelman Albert-Jan Merkus en een inzet van Rienk Postma eindigde op de lat boven Merkus. Het werd even later 3-1 voor Kootstertille door een doelpunt van Kees de Vries die een voorzet van Gerbrand Waaksma benutte, 3-1. Jelmer Boorsma hield Gerbrand Waaksma daarna van 4-1 af en Harmen Tabak schoot naast na een voorzet van Kees de Vries. Doelman Boorsma redde daarna op een inzet van Kees de Vries. Friese Boys kwam terug in de wedstrijd toen Sander Hoekstra raak schoot na een voorzet van Pier Kempenaar. Eelke Venema zag zijn inzet gestopt door doelman Merkus. Jelmer Boorsma redde vervolgens knap op een inzet van Kees de Vries. De beste kans op de gelijkmaker kreeg Friese Boys-speler Dirk-Jan Heidstra die na een voorzet van Mark de Boer vrijstaand mocht inkoppen. De bal verdween echter over het doel. Mark de Boer brak daarna nog gevaarlijk door maar nu redde Merkus. De laatste kans was voor Kootstertille maar de kopbal van Jouke Waaksma werd gestopt door doelman Boorsma.