Verslag LAC Frisia JO17-2 – Friese Boys JO17-1 dd 3 februari 2024

Sterke start competitie Friese Boys JO 17-1 tegen LAC Frisia JO 17-2.

Deze zaterdagmorgen vertrokken de Friese Boys Jo 17-1 richting Leeuwarden om daar op sportpark de Magere Weide tegen LAC Frisia JO 17-2 te gaan spelen. Vandaag was Renze Veenstra  als trainer mee om de ploeg te coachen en te ondersteunen. Op goal stond vandaag Bart-Gjalt(aanvoerder), de verdediging bestond uit Wieger, Sytse, Javier en Jesse Jan. Het middenveld bestond uit Sape, Fokke en Mikai. De aanvallers waren Tjitze, Jarno en Jurjen. Op wissel starten Foppe-Durk, Robert, Jaryk en Jelte Kloosterman. De assistent-scheidsrechter van Friese Boys JO 17-1 was Ferry Hoekstra.

De eerste helft begon en het was duidelijk dat LAC Frisia JO 17-2 de punten thuis wilden houden. Met een hoog tempo speelde LAC Frisia JO 17-2 de bal rond en probeerden op deze wijze een gat te creëren in de verdediging van de Friese Boys JO 17-1. De verdediging van de Friese Boys JO 17-1 liet zich niet gek maken door LAC Frisia JO 17-2 en probeerde de bal af te pakken en zo een aanval voor Friese  Boys JO 17-1 te creëren. Toch was LAC Frisia JO 17-2 in het begin van de eerste helft de bovenliggende partij. Maar de enkele keren dat er op de goal van Bart-Gjalt werd geschoten stond deze vandaag zijn mannetje met prima reddingen. Na drie minuten was daar de eerste counter voor Friese Boys JO 17-1 Jurjen stormde op de goal van LAC Frisia 17-2 af, maar wist helaas niet te scoren. Hierna kantelde de wedstrijd wat meer in de richting van de Friese Boys JO 17-1 en was daar in de 10de minuut de eerste corner voor de Friese Boys JO 17-1. Steeds meer lieten de Friese Boys JO 17-1 zich zien, er was nog van alles mogelijk. LAC Frisia JO 17-2 was een pittige tegenstander die met goed spel de Friese Boys JO 17-1 probeerden uit te spelen. In de 16de minuut gaf Fokke een prachtige bal mee aan Jurjen die daar uit wist te scoren 0-1. Door deze voorsprong deed LAC Frisia JO 17-2 nog een schepje er boven op. De verdediging van de Friese  Boys JO 17-1 wisten niet van wijken en hielden stand, hierdoor ontstond er steeds meer ruimte en waren er mogelijkheden voor de counter van de Friese Boys JO 17-1. Dit resulteerde in een schot van Jurjen dat net voorlangs ging en een schot van Robert wat net naast ging. Zo hobbelde de wedstrijd naar het einde van de eerste helft waarbij de Friese Boys JO 17-1 met een terechte voorsprong om wat drinken ging en de trainer en leider om een bakje koffie.

Aan het begin van de tweede helft was het meteen duidelijk dat LAC Frisia JO 17-2 toch andere plannen had vandaag en daardoor ging het tempo meteen omhoog. Toch konden de Friese Boys JO 17-1 het tempo goed bijhouden en wisten ze steeds meer tegenstand te bieden. In de 49ste minuut was daar een aanval van de Friese Boys JO 17-1 waarbij de bal voor Robert langs ging en bij Jurjen in de voeten kwam. Jurjen wist te scoren en de stand naar 0-2 te brengen. De trainer en leider van LAC Frisia JO 17-2 waren het daar niet mee eens en dachten dat Jurjen buitenspel stond. De scheidsrechter dacht daar anders over en keurde het doelpunt terecht goed. Hierdoor werd sfeer in de dug-out van LAC Frisia JO 17-2 er niet beter op. Deze grotere voorsprong gaven de Friese Boys JO 17-1 nog meer vertrouwen en daardoor ontstond er meer ruimte voor LAC Frisia JO 17-2. Die daardoor meer druk op de verdediging en de Bart-Gjalt zetten. Vandaag stond de  verdediging als een huis en hield Bart-Gjalt zijn doel schoon. Maar ook het middenveld speelde een degelijk wedstrijd waarbij zij zich niet door LAC Frisia JO 17-2 uit de tent lieten lokken. Ook de aanvallers van de Friese Boys Jo 17-1 waren gretig en door vechtlust hield de ploeg vandaag stand. Zo richting het einde van de wedstrijd werd het duidelijk dat de punten mee naar Kollumerzwaag gingen. Ondanks dat de spelers van LAC Frisia JO 17-2 er alles aan deden om te scoren was het Tjitze die in de 72ste minuut de eindstand op 0-3 zette. Een overwinning behaald door de gehele ploeg van Friese bOys JO 17-1. Tevreden en voldaan keerde de Friese Boys JO 17-1 huiswaarts.

Nu op naar de volgende wedstrijd tegen koploper St. Annaparochie JO 17-1 op sportpark de Seadkampe.

Verslag: Otto Smid