Verslag Lauwersmeertoernooi 2019

ACHTSTE PLAATS VOOR FRIESE BOYS OP LAUWERSMEERTOENOOI.

KOLLUM – Zaterdag deed Friese Boys weer mee aan het jaarlijkse Lauwersmeertoernooi in Kollum. Friese Boys verloor alle drie wedstrijden met klein verschil en eindigde daardoor op de laatste plaats.

FRIESE BOYS-ANJUM 2-3
Anjum nam in deze wedstrijd al snel een voorsprong door Stephan Overkempe 0-1. Niet veel later was het ook al weer gelijk toen een vrije trap van Jan Top via een Anjum-verdediger in het doel verdween, 1-1. Beide ploegen waren in deze fase op schot. Een dieptepass werd prachtig door Stephan Overkempe onder controle gebracht waarna de aanvaller koeltjes afrondde, 1-2. Een schitterende knal van Pier Kempenaar betekende echter 2-2. Beide ploegen kregen kansjes op de winst die echter naar Anjum ging toen opnieuw Stephan Overkempe doel trof, 2-3.

FRIESE BOYS-SC KOOTSTERTILLE 0-2
Het eerste schot kwam van Kootstertille; Gerbrand Waaksma schoot over. Een fraaie solo van Rienk Postma leverde bijna een doelpunt op voor Friese Bo
ys maar het schot van Postma ging voorlangs. Het was Kootstertille dat daarna de leiding nam door Jouke Waakma, 0-1. Na een voorzet van Gerbrand Waaksma schoot Jouke Waaksma vlak voor de rust opnieuw raak en dat betekende 0-2. Pier Kempenaar en Rienk Postma probeerden gevaar te stichten maar een doelpunt leverde dit niet op. Kempenaar scoorde weliswaar maar deed dat in buitenspelpositie waardoor het 0-2 bleef.

FRIESE BOYS-GSVV 0-1
De eerste kans was voor GSVV maar doelman Jelmer Boorsma redde goed op de inzet van Gauke Plantinga. Pier Kempenaar schoot naast en ook een kans van Hylke Boersma leverde geen treffer op. Doelman Joren van Manen stopte de inzet van Boersma. Nadat Jesse van Balen in buitenspelpositie had gescoord tekende GSVV voor de winnende treffer. Gerrit Jagersma zette Wichard Alink voor een leeg doel en dat betekende de beslissing, 0-1. Kollum werd de winnaar van het toernooi door Anjum in de finale te verslaan, 2-0.

Verslag: Bokke Dijkstra

Foto’s: Sake Beerstra

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys