Verslag Leovardia – Friese Boys zaterdag 26-11-2016

FRIESE BOYS DELFT ONDERSPIT TEGEN KOPLOPER SC LEOVARDIA

LEEUWARDEN – Friese Boys heeft de uitwedstrijd tegen koploper SC Leovardia met 3-0 verloren. Bij de rust was de stand 1-0.

Direct na het beginsignaal van scheidsrechter Van der Leur uit Emmeloord trokken ‘De Boys’ ten aanval maar schoten van Andries van der Zwaag en Wietse van der Land werden een prooi voor thuisclub-doelman Mohite Tibben. Het was SC Leovardia dat de leiding nam: Na een valpartij van Niels Hartman deponeerde arbiter Van der Leur de bal op de penaltystip. Daar was niet iedereen het mee eens. “De Leovardia-speler kreeg een duw in de rug, dat is een directe vrije schop en in het strafschopgebied een strafschop. Ik stond op drie meter afstand. Dan kan ik wel de andere kant opkijken maar er wordt wel van mij verwacht dat ik volgens de regels fluit” aldus de arbiter na afloop. De strafschop werd benut door Niels Hartman zelf, 1-0. Doelman Auke Hoekstra van Friese Boys redde daarna bij een vrije trap van opnieuw Hartman. Vlak voor de thee schoot Robbin Bantjes na een goede actie net over.

Na de thee mazzelde Friese Boys toen Kris Rozendal een enorme kans liet liggen. Auke Hoekstra redde uitstekend bij een kans van topscorer Vic Rozendaal. Aan de andere kant zag Wietse van der Land zijn vrije trap rakelings naast het doel verdwijnen.  Auke Hoekstra redde vervolgens uitstekend op schoten van Jamie Docherty en invaller Ismail Bourakba. Het werd pal daarop toch 2-0 door een schot van verdediger Patrick Zondervan. Nadat Wietse van der Land nog eens in de handen van Tibben schoot kreeg de thuisclub nog enkele prima mogelijkheden. Hoekstra redde prima op een knal van Docherty maar was kansloos op een inzet van invaller Niels Huizinga 3-0. Een lob van Ashley Birkenholz leek vlak voor het einde de 4-0 op te leveren maar Rienk Postma redde koppend op de doellijn.

Reacties:

“Op basis van de tweede helft is de winst zeker verdiend” aldus Niels Hartman van SC Leovardia. “In de eerste helft liep het niet soepel bij ons. We kwamen op voorsprong door een strafschop. Ik werd aan mijn schouder getrokken en kreeg een trap tegen mijn voet. Ik benutte de strafschop zelf omdat Vic Roozendaal laatst gemist heeft en er was afgesproken dat ik ze nu zou nemen. We zijn iets anders gaan voetballen omdat Friese Boys met twee spitsen speelt. Vic Roozendaal is erg belangrijk voor ons, vandaag scoorde hij niet en dan is het mooi om te zien dat we niet alleen van hem afhankelijk zijn en dat andere jongens ook kunnen scoren.

“De strafschop was een slimmigheid van de Leovardia speler”vond Eelke Venema van Friese Boys. “Éen van ons is te laat, hij voelt iets en gaat liggen. Ik had hun topscorer Vic Rozendaal aardig in bedwang, hij scoorde niet, dat is dan mijn verdienste. De tweede helft was lastig voor ons. We creëren zelf weinig kansen, we maken ze niet dat is al tijden zo. Zij scoren dan de 2-0 terwijl wij met een overmacht aan verdedigers staan. Wat mezelf betreft hoop ik fit te blijven en een basisplaats te krijgen. Ik heb nog wel iets last van mijn blessure maar over het algemeen gaat het heel goed”

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys