Verslag Lions66 1 – Friese Boys 1 zaterdag 7 oktober 2018

FRIESE BOYS PAKT VOLLE BUIT TEGEN LIONS’66

LEEUWARDEN – Lange tijd leek de wedstrijd Lions’66-Friese Boys op een doelpuntloos gelijkspel uit te draaien. Enkele minuten voor tijd bezorgde Erik Hilboezen met een doeltreffende uithaal Friese Boys de volle winst, 0-1.

De eerste mogelijkheid was voor Friese Boys, maar doelman Robin Meerema stopte het schot van Pier Kempenaar. Daarna waren de mogelijkheden voor de thuisclub. Twee schoten van Yassine Yettefti werden gestopt door Friese Boys-doelman Jelmer Bloem en na een foute pass in de Friese Boys-defensie schoot de opkomende verdediger Donny Hooi voorlangs. Tien minuten voor de thee belandde een hoekschop van Roy van Hijum tegen de buitenkant van de paal. Jelmer Bloem moest vervolgens ver uit zijn doel om topscorer Vic Rozendaal van een doelpunt af te houden. Aan de andere kant richtte Dennie de Haan te hoog en werd een knal van Dirk-Jan Heidstra goed gestopt door doelman Meerema.

Na de thee raakte Friese Boys onder druk; Roy van Hijum schoot over het Friese Boys-doel en een schot van aanvoerder Leo Spindelaar werd gestopt door Bloem. Verdediger Frank Rozendaal kopte na een hoekschop over. Na een corner van Roy van Hijum ontstond een scrimmage voor het Friese Boys-doel, maar een goal werd het niet. Marten Starkenburg leek Friese Boys aan de leiding te helpen toen hij een duel van doelman Meerema won, maar Starkenburg kwam ten val waardoor de kans verloren ging. Lions kreeg twee uitstekende mogelijkheden; Frank Rozendaal kopte tegen de paal en een hard schot van Jake Goldsmith ging rakelings over het doel. Marten Starkenburg schoot namens Friese Boys uit de draai ineens in, maar doelman Meerema bracht redding. Ook een inzet van Friese Boys invaller Mark de Boer werd een prooi voor de Lions-doelman. Vic Rozendaal joeg een vrije trap hoog over het Friese Boys-doel en zo leek het 0-0 te worden. Enkele minuten voor tijd haalde Erik Hilboezen van afstand uit en de bal viel onder de lat in het doel, 0-1. Nog één mogelijkheid kreeg Lions, maar de lob van Goldsmith ging over het doel waardoor Friese Boys de punten mee naar Kollumerzwaag nam.