Verslag Lions66 1 – Friese Boys 1 zaterdag 7 oktober 2018

FRIESE BOYS PAKT VOLLE BUIT TEGEN LIONS’66

LEEUWARDEN – Lange tijd leek de wedstrijd Lions’66-Friese Boys op een doelpuntloos gelijkspel uit te draaien. Enkele minuten voor tijd bezorgde Erik Hilboezen met een doeltreffende uithaal Friese Boys de volle winst, 0-1.

De eerste mogelijkheid was voor Friese Boys, maar doelman Robin Meerema stopte het schot van Pier Kempenaar. Daarna waren de mogelijkheden voor de thuisclub. Twee schoten van Yassine Yettefti werden gestopt door Friese Boys-doelman Jelmer Bloem en na een foute pass in de Friese Boys-defensie schoot de opkomende verdediger Donny Hooi voorlangs. Tien minuten voor de thee belandde een hoekschop van Roy van Hijum tegen de buitenkant van de paal. Jelmer Bloem moest vervolgens ver uit zijn doel om topscorer Vic Rozendaal van een doelpunt af te houden. Aan de andere kant richtte Dennie de Haan te hoog en werd een knal van Dirk-Jan Heidstra goed gestopt door doelman Meerema.

Na de thee raakte Friese Boys onder druk; Roy van Hijum schoot over het Friese Boys-doel en een schot van aanvoerder Leo Spindelaar werd gestopt door Bloem. Verdediger Frank Rozendaal kopte na een hoekschop over. Na een corner van Roy van Hijum ontstond een scrimmage voor het Friese Boys-doel, maar een goal werd het niet. Marten Starkenburg leek Friese Boys aan de leiding te helpen toen hij een duel van doelman Meerema won, maar Starkenburg kwam ten val waardoor de kans verloren ging. Lions kreeg twee uitstekende mogelijkheden; Frank Rozendaal kopte tegen de paal en een hard schot van Jake Goldsmith ging rakelings over het doel. Marten Starkenburg schoot namens Friese Boys uit de draai ineens in, maar doelman Meerema bracht redding. Ook een inzet van Friese Boys invaller Mark de Boer werd een prooi voor de Lions-doelman. Vic Rozendaal joeg een vrije trap hoog over het Friese Boys-doel en zo leek het 0-0 te worden. Enkele minuten voor tijd haalde Erik Hilboezen van afstand uit en de bal viel onder de lat in het doel, 0-1. Nog één mogelijkheid kreeg Lions, maar de lob van Goldsmith ging over het doel waardoor Friese Boys de punten mee naar Kollumerzwaag nam.
Reacties:

“In de eerste helft hebben we genoeg kansen gehad”, vond Leo Spindelaar van Lions’66. “De eindpass was niet goed bij ons. Zij hebben niet veel kansen gehad. Eén bal die goed valt gaat erin. Ik vind dan ook dat Friese Boys onterecht heeft gewonnen. Vorige week was het bij rust ook 0-0, maar toen scoorden we na de rust. Die goal hadden we nu ook nodig, maar die viel nu niet en dan krijg je hem tegen, zo gaat dat in het voetbal. Of wij de te kloppen ploeg zijn in deze klasse? Ach dat weet ik niet, we hebben pas twee wedstrijden gespeeld, het is afwachten”.

“Er was veel strijd”, vond Friese Boys-verdediger Jelmer Brinkman. “We moesten de nul houden en zelf scoren zei de trainer. Dat hebben we keurig gedaan. Dit is een goede teamprestatie van ons. Na de pauze kwamen we onder druk. Dat hebben we overleefd. Daar kan je mee vooruit. Ik speelde vandaag rechtsachter. Het maakt me niet veel uit of ik verdediger of middenvelder ben. Ik wil een vaste plaats veroveren dit seizoen. Ik ben blij dat ik deel van de ploeg mag uitmaken. Als we de schwung krijgen dit seizoen zie ik het positief in”.

Opstellingen:

Lions’66: 1 Robin Meerema, 2 Donny Hooi, 8 Jeroen Offinga, 13 Frank Rozendaal (5 Derek Straathof), 4 Glenn Dijkstra, 7 Roy Pijnacker, 10 Leo Spindelaar, 6 Jake Goldsmith, 14 Yassine Yettefti, 9 Vic Rozendaal, 11 Roy van Hijum (12 Roberto den Dunnen).
Friese Boys: 18 Jelmer Bloem, 2 Jelmer Brinkman, 3 Dennie de Haan (12 Theo Beerda) , 4 Eelke Venema, 5 Rienk Postma, 6 Lammert Dijkstra, 7 Erik Hilboezen, 9 Marten Starkenburg, 10 Dirk-Jan Heidstra, 11 Pier Kempenaar (13 Mark de Boer), 15 Remi Kootstra.

Scheidsrechter: Friso Albada (Wommels)

Verslag: Bokke Dijkstra

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys