Verslag Marum 1 – Friese Boys 1 zaterdag 14 november 2015

OOK MARUM TE STERK VOOR FRIESE BOYS

 MARUM – Friese Boys heeft in de uitwedstrijd tegen sv Marum geen punten kunnen halen. De thuisclub won met 4-0.

Marum kreeg al in het begin een goede mogelijkheid. Na een goede actie van Tom Boezerooy kreeg Martijn Kuiper de kans maar de middenvelder tikte de bal naast. Even daarna was het wel raak. Na een vrije trap van Noël Kailoka schoot de mee naar voren gekomen libero Erwin Niezemuller van dichtbij raak 1-0. Het tweede doelpunt viel al spoedig. Martijn Kuiper ging er op links vandoor en zijn inzet werd van dichtbij ingeschoten door spits Marc Oldewarris, 2-0.

De thuisclub kreeg nog mogelijkheden voor de thee maar wist niet meer te scoren. Dat deed Friese Boys wel maar arbiter Lania uit Pieterzijl had reeds voor buitenspel gefloten.

Na de thee miste Oldewarris een prima kans en Boezerooy zag zijn inzet van de doellijn gehaald door Rienk Postma. Na dertien minuten was het toch raak; Tom Boezerooy verraste Van der Meulen in de korte hoek, 3-0. Van der Meulen redde daarop prima toen Oldewarris alleen voor het doel opdook. Toen Daan Assink voorzette was het opnieuw Erwin Niezemuller die raak kopte 4-0. Niezemuller was even later dichtbij zijn derde goal maar schoot naast. Omdat Van der Meulen nog prima redde bij pogingen van invaller Marc Boonstra en Marc Oldewarris bleef het bij 4-0.

“Je doet wat je moet doen, namelijk winnen” aldus Erwin Niezemuller van de thuisclub. “Uiteindelijk winnen we met ruime cijfers. We hebben een jonge voetballende ploeg. We zitten in een competitie waarin veel strijd wordt geleverd, Op dat punt zou het soms iets beter kunnen. Vorig jaar kwamen we één punt tekort maar dit jaar gaan we voor de titel”.

“Ik kreeg in twee wedstrijden meer goals tegen dan ik gewend was” aldus invaller-doelman Gerwin van der Meulen. “Maar we speelden dan ook tegen twee ploegen uit de top van de ranglijst, die voetballen makkelijker. De doelpunten kwamen door fouten. Het vertrouwen is er niet, daar is tijd voor nodig en die wordt ons momenteel niet gegund. Maar dat komt wel; Er zit echt wel kwaliteit in de ploeg”

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys