Verslag ODV 1 – Friese Boys 1 zaterdag 25 januari 2020

ONGELUKKIGE NEDERLAAG VOOR FRIESE BOYS

WIJNJEWOUDE – Friese Boys heeft de uitwedstrijd tegen ODV met 3-1 verloren. Het team herstelde zich van de zware nederlaag tegen V en V’68 en vocht voor wat het waard was. Het was niet genoeg om een punt meer naar huis te nemen.

De thuisclub kwam na elf minuten op voorsprong. Een voorzet van Joop Welfing werd ingeschoten door Stefan Roffel, 1-0. Zes minuten later was het bijna 2-0 maar doelman Jelmer Boorsma stopte de inzet van Tjeerd Linstra die alleen voor het doel was verschenen. Na bijna een half uur werd Joop Welfing gelanceerd door Niels Hylkema. Het schot van Welfing verdween over het doel van Friese Boys. Niet veel later kwam het eerste wapenfeit van Friese Boys. De inzet van Dirk Jan Heidstra werd gestopt door thuisclub-goalie Niels van der Meer. Toch werd het gelijk; Na een foute terugspeelbal van ODV scoorde Sander Hoekstra, 1-1. Vlak voor de thee was Friese Boys dicht bij een voorsprong; Een schot van Dirk-Jan Heidstra werd gestopt door doelman Van der Meer. De rebound belandde bij Sander Hoekstra die echter hard over knalde. Het laatste wapenfeit voor de thee kwam van ODV; Robin Kiers schoot voorlangs.

Direct na de thee kreeg Friese Boys opnieuw een mooie kans maar Luutzen Postma schoot over. Een vrije trap van Stefan Roffel ging over het Friese Boys-doel. Bij ODV was topscorer Auke Linstra na de thee in de ploeg gekomen en de handige aanvaller bewees zijn waarde door 2-1 te scoren na een fout in de Friese Boys-verdediging. Jelmer Boorsma redde daarna op een inzet van invaller Robin Roffel. Een inzet van Luutzen Postma belandde in de handen van thuisclubdoelman Niels van der Meer. Vlak voor tijd werd het 3-1. Bij een aanval van ODV vlagde assistent scheidsrechter Hielke de Graaf terecht voor buitenspel. Arbiter Tepper liet echter doorspelen en daarop scoorde invaller Frank Tuinstra, 3-1. “Volgens mijn waarneming kwam de speler achter zijn tegenstander vandaan en was het dus geen buitenspel. Maar misschien zat ik fout, dat kan” aldus Tepper na afloop.

Reacties:

Op basis van de hele wedstrijd was onze overwinning terecht”aldus Joop Welfing van ODV. “Friese Boys bood echter goed partij. Wij speelden niet onze beste wedstrijd, het was rommelig. Nee, het kon beter, Het was wel zaak om punten te pakken want ons doel dit seizoen is promoveren”

Er was strijd en beleving bij ons vandaag”aldus Dirk-Jan Heidstra van Friese boys. We coachten elkaar goed en op een positieve manier. We hebben grote stappen gemaakt vandaag. De sfeer was veel positiever; Hier kunnen we wat mee. Als we op deze manier doorgaan komen de punten vanzelf”

Opstellingen:

ODV: 17 Niels van der Meer 2 Geert van der Molen 3 Simon Rozema (14 Robin Roffel) 4 Martin Nicolai 5 Sietse de Boer (16 Auke Linstra) 6 Kees Posthumus 7 Robin Kiers (12 Frank Tuinstra) 8 Tjeerd Linstra 9 Joop Welfing 10 Niels Hylkema 11 Stefan Roffel.

Friese Boys: 1 Jelmer Boorsma 2 Lammert Dijkstra 3 Dennie de Haan 4 Eelke Venema 5 Rienk Postma 17 Pieter van der Zwaag 7 Luutzen Postma (12 Evert Jan Evers) 8 Matthias Scholtus (14 Pier Kempenaar) 9 Sander Hoekstra 10 René de Jong (13 Mark de Boer) 11 Dirk Jan Heidstra.

Scheidsrechter: Aron Tepper (Bedum)

Verslag: Bokke Dijkstra

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys