Verslag oefenwedstrijd Friese Boys 1 – Oostergo 1 dinsdag 18 september 2018

FRIESE BOYS VERLIEST OEFENDUEL VAN OOSTERGO

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys en Oostergo speelden dinsdagavond een oefenwedstrijd. De ploeg uit Ee toonde zich de sterkste en won met 0-3. Bij de rust was de stand 0-2.

Het eerste schot kwam van Friese boys maar Pieter van der zwaag zag zijn inzet gestopt door doelman Jelmer Hoekstra. Aan de andere kant was Lieuwe Sytsma de Friese Boys-verdediging te snel af en dat betekende 0-1. Een schot van Dirk-Jan Heidstra vloog vervolgens via een Oostergo-been net naast het doel.  Doelman Hoekstra redde op een inzet van Pieter van der Zwaag.  Friese boys-verdediger Rienk Postma keerde een inzet van Lars de Jong op de lijn.  Pal voor de thee had De Jong wel succes toen zijn schot via de paal binnenvloog, 0-2.

In de tweede helft was Oostergo dicht bij 0-3. Na een goede aanval schoot Andele Veltman over. Daarna zag Rienk Postma zijn schot gestopt door de bij Oostergo ingevallen doelman Riemer Hoekstra. Het werd 0-3 toen Lars de Jong na een voorzet van Lieuwe Sytsma raakschoot.  Dirk-Jan Schreiber was dicht bij 0-4 maar doelman Bloem stopte zijn kopbal.  Beide ploegen kregen in de invallende duisternis nog mogelijkheden maar gescoord werd en  niet meer.

Verslag: Bokke Dijkstra