Verslag oefenwedstrijd Friese Boys – Ouwe Syl 21-08-2018

HARKEMA – Dinsdagavond speelde Friese Boys de eerste oefenwedstrijd. Tegenstander was Ouwe Syl. Omdat het veld in Kollumerzwaag niet bespeelbaar was vanwege de droge zomer werd uitgeweken naar sportpark “De Bosk” in Harkema. Ouwe Syl won uiteindelijk met 3-2 van een nog niet compleet Friese Boys.

Ouwe Syl werd het eerst gevaarlijk toen Gerbrand Smits alleen voor het Friese Boys-doel opdook. Doelman Jelmer Bloem voorkwam een vroege achterstand. Namens Friese Boys probeerde Erik Hilboezen het van afstand maar de bal zeilde over het doel. Doelman Bloem moest vervolgens handelend optreden bij een kans van de gevaarlijke spits Auke Heidinga. Toch nam Ouwe Syl de leiding door een treffer van Remco Kooistra na een mooie aanval, 0-1. Na een goede actie van Heidinga leek het 0-2 te worden maar doelman Bloem keerde de inzet van Wesley van Empel. Een schot van de teruggekeerde Jan Top ging over het doel van Ouwe Syl en Marten Starkenburg zag twee schoten gestopt door doelman Herman Blonk.

Na de thee verdubbelden de gasten de voorsprong door een doelpunt van Gerbrand Smits, 0-2. Friese Boys scoorde al snel de aansluitingstreffer door Marten Starkenburg 1-2. Een hoge bal van Andries van der Zwaag ging via de lat over. Na een goede actie schoot Auke Heidinga net naast. Even later had Heidinga wel succes toen hij in stelling was gebracht door Wesley van Empel 1-3. In de slotseconden bracht invaller Henkie Hamstra met een hard schot de 2-3 eindstand op het scorebord.

Verslag gemaakt door Bokke Dijkstra

Foto’s zijn gemaakt en beschikbaar gesteld door Sake Beerstra

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys