Verslag Oostergo 1 – Friese Boys 1 dd 16-9-2023

Friese Boys deelt de punten met Oostergo

Oostergo 1 – Friese Boys 1               1-1          (1-1)

Op sportpark De Streng werd onder warme weersomstandigheden de laatste wedstrijd in de beker gespeeld. Oostergo delfde het onderspit tegen WTOC en Kootstertille en Friese Boys verloor van Kootstertille en moet nog een helft spelen bij WTOC, bij een 1-2 voorsprong. Op voorhand was Friese Boys als 4e klasser de favoriet.

Onder leiding van scheidsrechter Wim Jagt werd de wedstrijd begonnen. Beide teams waren onzorgvuldig in de passing met als gevolg dat de wedstrijd op en neer ging. In de 13e minuut opende Luutzen Postma de score uit een vrije trap via de onderkant van de lat, na een overtreding op de goed spelende Riemer Atema 0-1. Oostergo beet van zich af en kreeg kansen en in de 21e minuut was het raak, Pier Jan Reitsma schoot na een individuele actie voorbij Sil Klaver de bal in de bovenhoek achter de kansloze keeper Jelmer Boorsma 1-1, Sil Klaver en Marwan Egeh. Keeper Geert de Jong pakte de hoofdrol met prima reddingen, want Luutzen Postma, Pier Kempenaar, Pieter van der Zwaag en Marwan Egeh (kopbal) werden van score afgehouden. Oostergo raakte nog de lat en de rebound werd door Oane van der Heide geblokt. Ruststand 1-1.

In de 2e helft kwamen Nick de Graaf en Dirk Jan Heidstra in het veld voor Niels de Vries en Pier Kempenaar. Friese Boys domineerde de 2e helft,  Andries van der Zwaag en Matthias Scholtus probeerden het positiespel te versnellen en dat leverde legio mogelijkheden op, Luutzen Postma raakte de binnenkant van de paal. Pieter van der Zwaag, Nick de Graaf, Dirk Greijdanus en Dirk Jan Heidstra waren dichtbij een doelpunt, anders was daar goalie Geert de Jong, die op de juiste plaats stond. Oostergo kreeg in de slotfase ook nog 2 kansen, maar gescoord werd er niet meer.

Eindstand 1-1.

Kootstertille won van WTOC met 1-4 en bekert door. Friese Boys speelt dinsdag 19 september het restant van de bekerwedstrijd in en tegen WTOC uit, de wedstrijd begint om 20.00 uur.

Verslag: Hielke de Graaf

Foto’s: Sake Beerstra