Verslag Oostergo1 – Friese Boys 1 Zaterdag 7 april 2018

KLEINE NEDERLAAG VOOR FRIESE BOYS TEGEN OOSTERGO

EE – Friese Boys moest zaterdag opnieuw een nederlaag met het kleinst mogelijke verschil incasseren. Na de 1-0 nederlaag dinsdagavond tegen Ropta Boys won Oostergo met dezelfde cijfers.

Nadat beide ploegen onder begeleiding van jeugdspelers van beide verenigingen op het veld waren verschenen, was de eerste schietkans voor Friese Boys, maar de inzet van René de Jong bracht doelman Jelmer Hoekstra niet in de problemen. Aan de overkant was het wel raak; na een hoekschop had Dirk-Jan Schreiber met een prachtige omhaal succes, 1-0. Gaandeweg nam de thuisclub het heft in handen en dat leidde tot kansen. Na een pass van Johannes Meinsma schoot Lars de Jong uit de draai in de handen van Frriese Boys-doelman Jelmer Bloem. Na een één-twee met Romke Barske kreeg Lars de Jong een nieuwe mogelijkheid maar nu ging het leer rakelings naast. De beste mogelijkheid was echter voor Sjoerd Zijlstra maar doelman Bloem wist zijn schot nog te stoppen. Daarna kreeg ook Friese Boys een mogelijkheid; Na balverlies bij Oostergo leken René de Jong en Sander Hoekstra op weg naar een doelpunt maar de inzet van Hoekstra werd nog geblokt. De thuisclub kreeg voor de thee nog twee mogelijkheden maar Romke Barske schoot naast en een daverende knal van Lars de jong belandde in het zijnet.

Na de thee kwam Friese Boys aanmerkelijk beter uit de verf. Sander Hoekstra probeerde de iets voor zijn doel staande doelman Hoekstra te verschalken maar de Oostergo-sluitpost pareerde het schot. Sander Hoekstra kreeg nog twee mogelijkheden maar schoot eerst naast en kopte vervolgens in de handen van doelman Hoekstra. Het dichtst bij een treffer was Wietse van der Land. Zijn schot werd door doelman Hoekstra tegen de lat getikt. Aan de overkant stopte doelman Bloem een schot van Lars de Jong. Friese Boys kreeg nog twee mogelijkheden maar Marten Starkenburg schoot naast en een inzet van Jelmer Brinkman ging voorlangs. Omdat Lieuwe Sytsma namens de thuisclub in het zijnet schoot bleef het uiteindelijk 1-0.

Reacties:

“ In de eerste helft waren we beter” vond Herman Sprik van Oostergo “Maar we maakten de goals niet. In de tweede helft deed Friese Boys er een schepje bovenop. Daar hadden we geen antwoord op. We kwamen een paar keer goed weg. Niettemin pakken we de winst. We krijgen nu drie belangrijke wedstrijden tegen directe concurrenten. Wanneer we die goed afsluiten zit er misschien iets moois in”

“De eerste helft was een drama bij ons” vond Eberhard Kloosterman van Friese Boys. “Er was geen positiespel; het was veel te statisch. Oostergo beheerste het middenveld, ze wonnen de duels. In de rust gaf de trainer aan dat we korter moesten dekken en het middenveld moesten pakken. We kregen een paar goede kansen. We hadden het geluk niet mee en we scoren niet. Als we de komende wedstrijden zo spelen als in de tweede helft tegen Ropta Boys en de tweede helft tegen Oostergo moeten we punten gaan pakken.

Opstellingen:

Oostergo: 1 Jelmer Hoekstra, 2 Johannes Meinsma, 3 Halbe Mossel, 4 Herman Sprik, 5 Arjen Raap, 6 Sjoerd Zijlstra, 7 Romke Barske (13 Marten Wouda), 8 Dirk-Jan Schreiber, 9 Lieuwe Sytsma, 10 Julius de Jong (12 Gerjan Mossel), 11 Lars de Jong.

Friese Boys: 21 Jelmer Bloem, 16 Lammert Dijkstra, 3 Eberhard Kloosterman, 4 Sean Humphries (13 Dirk-Jan Heidstra), 5 Rienk Postma, 6 Erik Hilboezen (12 Jelmer Brinkman), 7 Wietse van der Land, 8 Andries van der Zwaag, 9 Sander Hoekstra, 10 René de Jong (14 Marten Starkenburg), 11 Johannes Beiboer.

Scheidsrechter: D. Smit (Drachten).

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys