Verslag Oostergo1 – Friese Boys 1 Zaterdag 7 april 2018

KLEINE NEDERLAAG VOOR FRIESE BOYS TEGEN OOSTERGO

EE – Friese Boys moest zaterdag opnieuw een nederlaag met het kleinst mogelijke verschil incasseren. Na de 1-0 nederlaag dinsdagavond tegen Ropta Boys won Oostergo met dezelfde cijfers.

Nadat beide ploegen onder begeleiding van jeugdspelers van beide verenigingen op het veld waren verschenen, was de eerste schietkans voor Friese Boys, maar de inzet van René de Jong bracht doelman Jelmer Hoekstra niet in de problemen. Aan de overkant was het wel raak; na een hoekschop had Dirk-Jan Schreiber met een prachtige omhaal succes, 1-0. Gaandeweg nam de thuisclub het heft in handen en dat leidde tot kansen. Na een pass van Johannes Meinsma schoot Lars de Jong uit de draai in de handen van Frriese Boys-doelman Jelmer Bloem. Na een één-twee met Romke Barske kreeg Lars de Jong een nieuwe mogelijkheid maar nu ging het leer rakelings naast. De beste mogelijkheid was echter voor Sjoerd Zijlstra maar doelman Bloem wist zijn schot nog te stoppen. Daarna kreeg ook Friese Boys een mogelijkheid; Na balverlies bij Oostergo leken René de Jong en Sander Hoekstra op weg naar een doelpunt maar de inzet van Hoekstra werd nog geblokt. De thuisclub kreeg voor de thee nog twee mogelijkheden maar Romke Barske schoot naast en een daverende knal van Lars de jong belandde in het zijnet.

Na de thee kwam Friese Boys aanmerkelijk beter uit de verf. Sander Hoekstra probeerde de iets voor zijn doel staande doelman Hoekstra te verschalken maar de Oostergo-sluitpost pareerde het schot. Sander Hoekstra kreeg nog twee mogelijkheden maar schoot eerst naast en kopte vervolgens in de handen van doelman Hoekstra. Het dichtst bij een treffer was Wietse van der Land. Zijn schot werd door doelman Hoekstra tegen de lat getikt. Aan de overkant stopte doelman Bloem een schot van Lars de Jong. Friese Boys kreeg nog twee mogelijkheden maar Marten Starkenburg schoot naast en een inzet van Jelmer Brinkman ging voorlangs. Omdat Lieuwe Sytsma namens de thuisclub in het zijnet schoot bleef het uiteindelijk 1-0.