Verslag Opende 1 – Friese Boys 1 zaterdag 7 maart 2020

FRIESE BOYS EN OPENDE DELEN DE PUNTEN.

Friese Boys heeft aan de uitwedstrijd tegen Opende een punt overgehouden. Het werd uiteindelijk 1-1. Bij de rust was de stand nog 0-0.

De eerste wapenfeiten kwamen zaterdag van de thuisclub. Een schot van Cato de Boer belandde in de handen van Friese Boys-doelman Jelmer Boorsma. Na een kwartier was het opnieuw Cato de Boer die een kans kreeg. De aanvaller schoot echter naast. Een kopbal van Corwin Westerhof ging over het Friese Boys-doel. Daarna kreeg Friese Boys de eerste mogelijkheid. De inzet van Sander Hoekstra werd echter gestopt door doelman Eppie Pijpker. Daan Vlastuin ontsnapte daarop aan de Friese Boys-defensie maar doelman Boorsma redde uitstekend. Een inzet van Cato de Boer werd door de Friese Boys-defensie uit de doelmond gehaald. Daan Vlastuin had een goede mogelijkheid maar had teveel tijd nodig en scoorde niet. In de laatste minuten voor de thee drong Opende aan via Cato de Boer en Stefan van der Veen maar de Friese Boys-verdediging hield stand.

Direct na de thee werd Friese Boys gevaarlijk via Dirk-Jan Heidstra maar doelman Pijpker stopte diens schot. Het was Opende dat even later de leiding nam. Doelman Jelmer Boorsma kreeg een schot van Corwin Westerhof niet klemvast en Daan Vlastuin profiteerde, 1-0. Corwin Westerhof was daarna dicht bij 2-0 maar het schot ging rakelings voorlangs. Friese Boys maakte daarna gelijk. Goed werk van Lammert Dijkstra werd afgerond door Sander Hoekstra, 1-1. Andries van der Zwaag kreeg een prima kans om Friese Boys vervolgens op voorsprong te zetten maar de Friese Boys-middenvelder schoot naast. Sander Hoekstra schoot uit een moeilijke hoek op doel maar meer dan een hoekschop werd het niet. Aan de andere kans ging een hard schot van Daan Vlastuin naast. Ook een inzet van Erwin Henstra ging naast het Friese Boys-doel. In de blessure tijd schoot Sander Hoekstra de bal nog in de handen van doelman Pijpker waardoor het 1-1 bleef.