Verslag Opende 1 – Friese Boys 1 zaterdag 27 januari 2018

FRIESE BOYS VERLIEST BELANGRIJK DUEL VAN OPENDE

OPENDE – In de kelder van de vierde klasse C speelde Friese Boys zaterdag de belangrijke uitwedstrijd tegen Opende. Beide ploegen beleven een moeilijk seizoen en hadden tot zaterdag nog maar twee punten verzameld. Hoewel Friese Boys in de boeiende tweede helft op voorsprong kwam, trok de thuisclub uiteindelijk aan het langste eind: 3-2.

Friese Boys kwam het eerst dreigend voor het doel, maar het schot van Pieter van der Zwaag verdween over de lat. Aan de andere kant kreeg Opende via Wijnand Willemsen een goede kans. Willemsen passeerde Jelmer Bloem maar kon daarna de bal niet meer bereiken waardoor de kans verloren ging. Een hard schot van Arjen van der Wal ging over het Friese Boys-doel. Nadat Pieter van der Zwaag nogmaals overschoot redde doelman Bloem op een kopbal van Wietse Eringa. De thuisclub nam daarop de leiding door een hard schot van Henk Veenstra die in stelling was gebracht door Ties Wildeboer, 1-0.

De tweede helft werd een boeiend geheel. Wietse van der Land lanceerde René de Jong die al dan niet in buitenspelpositie mocht doorgaan en scoren, 1-1. Scheidsrechter Pultrum kende het doelpunt toe ondanks protesten van Opende. De thuisclub ging niet bij de pakken neerzitten. Henk Veenstra schot hard voorlangs en een daverende knal van Wietse Eringa belandde tegen de lat. Niet Opende maar Friese Boys nam de leiding toen Rienk Postma via de paal doel trof, 1-2. Na bijna een half uur werd het gelijk. Een pass van Richard Borger belandde bij Ties Wildeboer die Jelmer Bloem kansloos liet, 2-2. Daarna moest Friese Boys nog een tegenslag incasseren omdat Pieter van der Zwaag de rode kaart kreeg wegens natrappen. Opende rook de winst maar hielp enkele enorme kansen om zeep. Erwin Henstra schoot van een paar meter afstand over nadat Bloem het leer niet onder controle kreeg en Wildeboer kreeg de bal vrij voor het doel niet onder controle. Henk Veenstra schoot daarna in de handen van Bloem. Toen Veenstra even later onderuit werd gehaald leverde dat een strafschop op voor de thuisclub en een tweede gele kaart voor Eberhard Kloosterman. Vreemd genoeg mocht de verdediger in het veld blijven. Henk Veenstra verzilverde de strafschop zelf en bracht zijn team daarmee de winst, 3-2.

Reacties:

Matchwinnaar Henk Veenstra toonde zich na afloop tevreden: “Er was voldoende beleving bij ons dus is de winst wel terecht denk ik. Bij de strafschop heb ik niet nagedacht, alleen maar die bal moet er hoe dan ook in. We draaien nog niet zo goed dit seizoen. We hebben een jonge ploeg die nog moet groeien. Maar met deze winst moeten we verder”.

“Ik vond ons in het eerste half uur aardig voetballen”, aldus Lammert Dijkstra van Friese Boys. “We gaven niet veel weg maar creëerden ook weinig. Door wat gestuntel kwamen we achter. We kwamen met 1-2 voor toen was er niet veel aan de hand. In het laatste kwartier was het mede door de rode kaart helemaal weg bij ons. We kwamen hier voor drie punten, zelfs met een gelijkspel waren we niet tevreden geweest”.

Opstellingen:

Opende: 1 Eppie Pijpker, 2 Richard Borger, 3 Stefan van der Veen, 4 Wietse Eringa, 5 Wijnand Willemsen, 6 Arjen van der Wal (13 Arjan Veenstra), 7 Erwin Henstra, 8 Henk Veenstra, 9 Jarno Westerhof, 10 Ties Wildeboer, 11 Arnold Oosterbaan.

Friese Boys: 1 Jelmer Bloem, 2 Lammert Dijkstra, 3 Eberhard Kloosterman, 4 Sean Humphries, 5 Rienk Postma, 6 Erik Hilboezen, 7 Wietse van der Land (13 Marten Starkenburg), 8 Pieter van der Zwaag, 9 Johannes Beiboer, 10 René de Jong (12 Jelmer Brinkman), 11 Andries van der Zwaag.

Scheidsrechter: J. Pultrum (Oosterwolde).

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys