Verslag Opende 1 – Friese Boys 1 zaterdag 28-5-2022

OPENDE EN FRIESE BOYS SPELEN GELIJK: 2-2

OPENDE – Friese Boys speelde zaterdag de uitwedstrijd tegen Opende. Na een 1-0 ruststand werd het uiteindelijk 2-2.

Het eerste wapenfeit kwam zaterdag van Opende: Na drie minuten schoot Jarno Westerhof rakelings naast. Vijf minuten later was het wel raak toen Roan Alssema de uitlopende doelman Boorsma met een kopbal verraste, 1-0. Rond het half uur stopte doelman Eppie Pijpker inzetten van Dirk-Jan Heidstra en Pier Kempenaar. De rust kwam daarom met een 1-0 voorsprong voor de thuisclub.

In de tweede helft was Opende dicht bij een treffer maar doelman Jelmer Boorsma redde op een inzet van Jarno Westerhof. Ook een schot van Arnold Oosterbaan werd een prooi voor Boorsma. Aan de andere kant stuitte Pier Kempenaar op doelman Eppie Pijpker. Jelmer Boorsma redde daarna uitstekend op een inzet van Jarno Westerhof. Uit de aansluitende hoekschop kopte Wietse Eringa uitstekend in maar ook nu redde doelman Boorsma. De Friese Boys-goalie redde ook bij een schot van Siemon Kuperus. Een minuut later was het raak voor Friese Boys toen Matthias Scholtus raak schoot, 1-1. Pieter van de Zwaag schoot daarna in de handen van goalie Pijpker. Namens de thuisclub kopte Roan Alssema over het Friese Boys-doel. Na een handsbal bij de thuisclub mocht Friese Boys een strafschop nemen. Pieter van der Zwaag zag zijn schot echter gestopt door doelman Pijpker. Nadat Luutzen Postma zijn inzet gestopt zag door doelman Pijpker kwam Friese Boys even later toch aan de leiding door een treffer van Pier Kempenaar, 1-2. Zeven minuten voor tijd mocht ook Opende een strafschop namen na een handsbal. De strafschop werd benut door Jarno Westerhof, 2-2. Opende was nog dicht bij de winst maar de Friese Boys-verdediging redde op de doellijn. Het bleef daardoor bij 2-2.