Verslag Ropta Boys – Friese Boys 11 maart 2017

ROPTA BOYS VERGEET TE SCOREN TEGEN FRIESE BOYS

 OOSTERNIJKERK – Friese Boys heeft de uitwedstrijd tegen Ropta Boys met 0-2 gewonnen. De thuisclub kreeg in deze wedstrijd een hele serie uitstekende kansen, maar wist de voortreffelijk keepende Auke Hoekstra niet te passeren.

Al in de tweede minuut was Ropta Boys dicht bij een doelpunt. Na een hoekschop van Erik de Vries tikte Tjidsger Braaksma de bal rakelings naast. Aan de andere kant kwam Evert-Jan Evers een teenlengte tekort om een voorzet van Pier Kempenaar in te tikken en redde  doelman Johannes de Groot uitstekend op een schot van Kempenaar. Na een pass van Geert Linthof had Erik de Vries een kans op de openingstreffer, maar ook nu ging de bal naast.  Linthof verscheen op aangeven van Tjidsger Braaksma vrij voor het doel, maar schoof het leer langs de verkeerde kant van de paal. Een kopbal van Martin Kool werd door Eberhard Kloosterman uit de doelmond gehaald. Doelman Auke Hoekstra tikte pal voor de rust een inzet van Anco Dijkstra over de lat.

Na de thee kreeg Linthof twee goede mogelijkheden, maar de eerste eindigde in de handen van Hoekstra en de tweede op het dak van het doel. Plotseling was het aan de andere kant raak. Na voorbereidend werk van Wietse van der Land schoot Pier Kempenaar raak, 0-1. Ropta Boys ging op jacht naar de gelijkmaker en Auke Hoekstra redde formidabel op een inzet van Jan Bekker. Ook een inzet van Tjidsger Braaksma en een harde knal van Linthof werden een prooi voor de Friese Boys-goalie. Een kopbal van verdediger Leon Dijkstra ging naast. Friese Boys kreeg in de slotfase kansen op 0-2 via Marten Starkenburg, maar de invaller schoot twee keer naast. In de slotseconden werd het toch 0-2. Na een pass van Pier Kempenaar had invaller Ludo Bosma wel succes, 0-2.

Reacties

“Een teleurstellend resultaat voor ons”, aldus Geert Linthof van Ropta Boys. “We waren de bovenliggende partij. We hebben heel veel kansen gemist. Alle lof voor de keeper van Friese Boys die een superpartij speelde. Tot de winterstop ging het goed en stonden we derde. Na de winterstop hebben we nog maar één punt gehaald. We speelden goed vandaag, promotie kan nog steeds, maar dan moeten we wel de kansen beter benutten”.

“Dit is een heel belangrijke overwinning”, aldus Wietse van der Land van Friese Boys.  “Het is de tweede uitzege van dit seizoen. We speelden niet goed, maar hadden het geluk aan onze kant. Bij de 0-1 werd ik vastgehouden, maar gelukkig paste de scheidsrechter de voordeelregel toe en kon Pier scoren. Auke Hoekstra hield ons in de wedstrijd. Ik ben heel blij, we hebben nu een beetje de weg omhoog gevonden. Het zat nu eens mee. We moeten nog twee of drie wedstrijden winnen, dan gaat het de goede kant op”.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys