Verslag Ropta Boys – Friese Boys zaterdag 31 maart 2018

FRIESE BOYS KAN HET ROPTA BOYS NIET MOEILIJK MAKEN

OOSTERNIJKERK – Friese Boys heeft de uitwedstrijd tegen Ropta Boys met 2-0 verloren. Het was een verdiende overwinning van de thuisclub tegen een Friese Boys dat in aanvallend opzicht geen potten kon breken.

Het eerste gevaar kwam van thuisclub-verdediger Dennis van der Wal die zijn voorzet via de lat over zag gaan. Tsjidsger Braaksma kreeg na een prima actie van Tim van der Voort een uitstekende kans maar keeper Jelmer Bloem redde Friese Boys van een achterstand. Een afstandsschot van Dennis van der Wal werd ook een prooi voor Bloem. Erik de Vries mocht namens Ropta Boys een vrije trap nemen maar zijn schot ging rakelings naast. De thuisclub nam daarna verdiend de leiding: een voorzet van Erik de Vries werd ingekopt door Tsjidsger Braaksma, 1-0. Na een goede aanval was Braaksma ook dicht bij 2-0 maar de bal ging via een Friese Boys-been rakelings voorlangs. Friese Boys kreeg in de eerste helft geen kansen.

In de beginfase van de tweede helft kreeg Friese Boys de eerste mogelijkheid via Sander Hoekstra maar diens schot ging naast. De thuisclub verdubbelde daarop de voorsprong: Tsjidsger Braaksma lanceerde Erik de Vries die Jelmer Bloem passeerde, 2-0. Na een verre ingooi van Dennis van der Wal was Dirk Slager dicht bij 3-0 maar een Friese Boys-verdediger haalde het schot uit de doelmond. Na balverlies bij Friese Boys dook Erik de Vries alleen voor het Friese Boys-doel op maar Jelmer Bloem bracht redding. Ropta Boys kreeg nog meer kansen maar Erik de Vries schoot over en invaller Nik van der Voort kogelde hard naast. Friese Boys kreeg nog een kans op de aansluitingstreffer maar Sean Humphries zag zijn inzet gestopt door doelman Johannes de Groot die een rustige middag had. In de slotseconden zag Erik de Vries zijn inzet opnieuw gepakt door Jelmer Bloem waardoor het 2-0 bleef.

Reacties:

“Een verdiende overwinning”, vond Erik de Vries van Ropta Boys. “Ik denk dat wij de bovenliggende partij waren en de meeste kansen hadden. Het is echter bij 2-0 gebleven. Achterin stond het als een huis, we hebben niks weggegeven. We staan er redelijk voor, we moeten het van wedstrijd tot wedstrijd bekijken. Kampioen worden wordt moeilijk denk ik maar via de nacompetitie kan het een mooi seizoen worden”.

“Ze kwamen verdiend op 1-0”, vond doelman Jelmer Bloem van Friese Boys. “Na de pauze maken ze snel 2-0 en daarna domineerden ze. Ik ben nu doelman en na eerder veldspeler te zijn geweest is dat een hele omschakeling. Het is even wennen maar voor de ploeg is dit het beste denk ik. Ik heb met de club afgesproken dat ik de komende jaren voor het keepen ga. We moeten nu knokken en in de vierde klasse zien te blijven. Daar heb ik nog alle vertrouwen in”.

Opstellingen:

Ropta Boys: 1 Johannes de Groot, 2 Dennis van der Wal, 4 Martin Kool, 6 Kees Kool,

5 Christiaan Wijma, 8 Rudi Torensma, 3 Tim van der Voort, 10 Edwin de Vries (13 Nik van der Voort), 7 Dirk Slager (16 Jan Bekker), 9 Tsjidsger Braaksma (12 Ype Kingma), 11 Erik de Vries.

Friese Boys: 1 Jelmer Bloem, 16 Lammert Dijkstra, 3 Eberhard Kloosterman, 4 Sean Humphries, 5 Rienk Postma, 6 Erik Hilboezen (12 Johannes Beiboer), 7 Wietse van der Land, 8 Andries van der Zwaag (14 Pier Kempenaar), 9 Sander Hoekstra, 10 Marten Starkenburg (13 Dirk-Jan Heidstra), 11 René de Jong.

Scheidsrechter: J. Drost (Blija)

De foto’s zijn gemaakt en beschikbaar gesteld door Sake Beerstra

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys