Verslag Rottevalle 1 – Friese Boys 1 dd 14 januari 2023

Rottevalle 1 – Friese Boys 1   6-2       (3-0)

Na de oefenwinst tegen 5e klasser Suameer werd er geoefend tegen de rode lantaarndrager uit de 3e  klasse B Rottevalle. Met de harde wind dwars over het veld en de vele regen was het moeilijk voetballen op het kunstgras van Rottevalle. Friese Boys liep in de eerste 5 minuten tegen 2 tegendoelpunten op na 2 ongelukkige klutssituaties 2-0. Rottevalle was agressief in de duels en bij onderschepping werd er regelmatig direct vooruit gespeeld en van kant gewisseld, zodat Friese Boys achter de feiten aan liep. Er werd nog een goal van Rottevalle afgekeurd, na vermeend buitenspel. Dirk Jan Heidstra leek de aansluitingstreffer te maken na een rush vanaf links, maar vond de keeper op zijn weg. Rottevalle bepaalde de ruststand op 3-0 na een uitstekend uitgespeelde counter.

In de 2e helft probeerde Friese Boys terug te komen in de wedstrijd en creëerde wel kansen, maar Dirk Jan Heidstra, Matthias Scholtus en Pieter van der Zwaag konden de goal niet maken. Daarentegen was Rottevalle in de omschakeling zeer gevaarlijk en effectief en dat resulteerde binnen 25 minuten in nogmaals 3 goals en een 6-0 tussenstand. Na het inbrengen van Marwan Egeh, Ilian Egeh en Riemer Atema voor Pier Kempenaar, Jelmer Brinkman en Luutzen Postma werd de ban gebroken. Een corner van Dirk Jan Heidstra belandde bij Matthias Scholtus, die Aldert Hietkamp bereikte, die bij de 2e paal raak schoot 6-1. Even later was het Pieter van der Zwaag, die met een effectief passje Riemer Atema bereikte en met een uitstekende voetbeweging ronde hij diagonaal af 6-2. Friese Boys domineerde de slotfase met een counterend Rottevalle, maar gescoord werd er niet meer. Rottevalle was effectief in deze wedstrijd en zette Friese Boys met beide benen op de grond.

Zaterdag 21 januari 2023 om 14.30 uur wordt de 1e wedstrijd na de winterstop voor de competitie gespeeld in en tegen Dokkum. Dokkum verloor in de laatste 6 competitiewedstrijden alleen van koploper Opende en staat op de 10e plaats. Dokkum creëert voldoende kansen, maar is de minst scorende ploeg en krijgt weinig goals tegen. Uit de historie blijkt dat Friese Boys weinig punten pakt in Dokkum. Aan de equipe van trainer Ayelt van Zuiden om het tegendeel te bewijzen en in een goede reeks te komen.