Verslag Rottevalle 1 – Friese boys 1 dd 3-10-2015

FRIESE BOYS KOMT TEKORT TEGEN ROTTEVALLE

ROTTEVALLE – De uitwedstrijd tegen Rottevalle leverde een nederlaag op voor Friese Boys. Na een snelle 0-1 voorsprong verloor de ploeg uit Kollumerzwaag uiteindelijk met 5-1.

Twee schoten van Rottevalle-middenvelder Steffen Schra leverden in de eerste minuten geen treffer op; De eerste ging over en de tweede werd gestopt door boys-goalie Chris Merkus. Een kopbal van Liekele Kamminga na een vrije trap van Schra ging naast. De eerste aanval van Friese Boys leverde meteen een treffer op: Voorbereidend werk van Lammert Dijkstra werd goed afgemaakt door Harmen Hietkamp, 0-1. Halverwege de tweede helft viel de gelijkmaker toen Taeke Visser Friese Boys-doelman Chris Merkus in de korte hoek passeerde, 1-1. Een geweldig schot van Jelle Witteveen vloog rakelings naast het Friese Boys-doel. De thuisclub nam acht minuten voor de thee een voorsprong: een vrije trap werd voor het doel gebracht waarna Liekele Kamminga de bal uiteindelijk over doelman Merkus in het doel werkte, 2-1.

Na de thee kwam de thuisclub op 3-1 toen Teake Visser een goede actie doeltreffend afrondde. Friese Boys miste de kans op 3-2 toen Johannes Beiboer uit een vrije trap de paal raakte en Harmen Hietkamp de rebound niet kon verzilveren. Het werd niet veel later 4-1. Na een pass van Taeke Visser scoorde invaller Jacco Bekkema. Rottevalle was nog niet tevreden. Op aangeven van Erwin de Wind liet Rene Mellema 5-1 aantekenen. Mellema kreeg even later nog een goede kans maar nu raakte de Rottevalle-speler de lat boven doelman Merkus.
Het bleef daardoor 5-1.

“Een heerlijk potje” vond Teake Visser van Rottevalle na de wedstrijd. “ We begonnen niet best overigens. De warming-up was slap en we waren niet scherp. De eerste kans betekende 0-1. Friese Boys zakte daarna in en wij konden wachten tot de kansen kwamen. In de pauze hebben we gezegd: we willen direct de 3-1 maken. Vorig jaar speelde ik nog in het tweede elftal, dit seizoen ben ik voor het eerst bij het eerste en het gaat goed. We hebben een jonge ploeg die het van het voetbal moet hebben”.

“Het was niet best” vond Eberhard Kloosterman van Friese Boys. “Er zat geen passie in, geen beleving. We wilden ze op eigen helft opvangen en dan snel eruit komen. Dan moet iedereen 200 procent geven want het moet snel gebeuren. Het kwam er niet van. Als we de 3-2 hadden gemaakt bij die bal tegen de paal gaat het misschien anders. Zij scoren daarna wel. We gaan proberen ons te handhaven dit seizoen”.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys