Verslag Rottevalle 1 – Friese Boys 1 zaterdag 7 oktober 2017

FRIESE BOYS BELEEFT ZWARTE DAG IN ROTTEVALLE

ROTTEVALLE – De uitwedstrijd tegen vv Rottevalle is voor Friese Boys op een grote teleurstelling uitgelopen. De ploeg uit Kollumerzwaag verloor met liefst 8-1.

In de eerste minuut zag Erik Hilboezen zijn schot gestopt door Rottevalle-doelman Robert de Jong. Aan de andere kant schoot Erwin de Wind een minuut later over het Friese Boys-doel. Friese Boys kreeg vervolgens een unieke kans op een voorsprong. Na een overtreding van doelman De Jong op Erik Hilboezen gaf scheidsrechter Tjeerdsma een strafschop. Johannes Beiboer zag zijn schot echter gestopt door De Jong. Niet Friese Boys maar Rottevalle kwam op voorsprong; Jorrit Schra ronde een actie op links af met een schot in de korte hoek, 1-0. Een kopbal van Jelmer Bloem na een corner verdween naast het thuisclub-doel terwijl een schot van René de Jong over ging. Na iets meer dan een half uur leek het 2-0 te worden maar Fokko van der Veer trof de lat boven Johan de Jong.  Friese Boys was daarna dicht bij 1-1 maar Robert de Jong redde prima op een knal van Wietse van der Land. Direct daarna was het 2-0 toen Jorrit Schra van buiten de zestien doel trof. Doelman Johan de Jong voorkwam voor de rust een grotere achterstand met goede reddingen bij kansen van Erwin de Wind en Fokko van der Veer.

Direct na de thee redde De Jong opnieuw bij een kans van Fokko van der Veer en Steffen Schra trof de lat. Nadat Jorrit Schra en Fokko van der Veer niet langs Johan de Jong kwamen schoot Liekele Kamminga even later uit een vrije trap wel raak, 3-0. Wietse van der Land had de mogelijkheid op 3-1 maar zijn schot ging voorlangs. Na een mooie aanval via Erwin de Wind en Liekele Kamminga miste Jorrit Schra een fraaie kans door naast te schieten. Liekele Kamminga bracht de stand even daarna op 4-0 en invaller Luuk de Roo verzilverde een dieptepass van Jorrit Schra, 5-0. Daarna redde Friese Boys de eer via een schot van Johannes Beiboer, 5-1. Fokko van der Veer liet van dichtbij 6-1 aantekenen. Liekele Kamminga profiteerde van een misverstand bij Friese Boys, 7-1 en met zijn vierde treffer van de middag liet Kamminga in de slotfase ook 8-1 noteren. Bij deze stand bleef het uiteindelijk.

Reacties:

“Volgens mij was het verschil niet zo groot als de eindstand doet vermoeden” vond Johannes Beiboer van Friese Boys. “Aanvallend lukte het niet bij ons  Het was een teleurstellend geheel vandaag. We misten de kans op een voorsprong en kwamen meteen daarna op achterstand. Als je voor komt loopt het misschien anders. Mijn doelpunt kwam veel te laat”

“Wij gingen in de beginfase mee in het spel van Friese Boys” vond Liekele Kamminga van Rottevalle. “Wij kunnen goed voetballen maar we moeten het wel laten zien. We waren conditioneel sterker daarom ging het in de slotfase gemakkelijker. We willen dit seizoen meedraaien in de top, we hebben kwaliteit genoeg”.

 Opstellingen:

 vv Rottevalle: 1 Robert de Jong, 2 Gjalt Nijboer, 3 Martin Nicolai, 4 Arjan de Haan, 5 Jacco Bekkema, 6 Jorrit Hoekstra (14 Martijn Geertsma), 7 Liekele Kamminga, 8 Steffen Schraa (13 Jesse Mellema), 9 Erwin de Wind (12 Luuk de Roo), 10 Fokko van der Veer, 11 Jorrit Schra.

Friese Boys: 21 Johan de Jong, 2 Andries van der Zwaag (13 Lammert Dijkstra), 3 Eberhard Kloosterman, 4 Pieter van der Zwaag (14 Eelke Venema), 5 Rienk Postma, 6 Jelmer Bloem, 7 Wietse van der Land, 16 René de Jong, 9 Erik Hilboezen, 10 Johannes Beiboer, 11 Marten Starkenburg (12 Jelmer Brinkman).

Scheidsrechter: S. Tjeerdsma (Drachten)

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys