Verslag RWF 1 – Friese Boys 1 zaterdag 2-4-2022

FRIESE BOYS ONDERUIT TEGEN KOPLOPER RWF

FRIESCHEPALEN – Friese Boys heeft de uitwedstrijd tegen koploper RWF met 2-0 verloren. Bij de rust was de stand nog 0-0.

De thuisclub trok na het beginsignaal meteen ten aanval en een schot van Xander Wagenaar verdween naast het Friese Boys-doel. Friese Boys-doelman Jelmer Bloem bracht redding bij een vrije trap van Jarno Haisma. Ook twee pogingen van Mika Jansma werden een prooi voor Bloem. De beste kans kreeg Sietze-Anne van der Velde toen hij alleen voor het Friese Boys-doel verscheen. Ook nu redde Jelmer Bloem uitstekend.

Het duurde even voor het duel in de tweede helft weer op gang kwam. De thuisclub nam de leiding toen een voorzet van Mika Jansma werd binnengeschoten door Jacob Veenema, 1-0. Een nieuwe voorzet van Jansma werd ingeschoten door Daan de Boer maar nu redde Bloem. Aan de andere kant belandde een voorzet van Pier Kempenaar via Matthias Scholtus tegen de paal. Direct daarop werd het duel beslist. Opnieuw was de voorzet van Mika Jansma en deze keer was Daan de Boer de afmaker, 2-0. RWF kreeg daarna mogelijkheden om te score te verhogen. Mika Jansma kopte over, Wieger Baron schoot naast en een poging van Daan de Boer verdween eveneens naast het Friese Boys-doel. Zo bleef het uiteindelijk bij een verdiende 2-0 overwinning voor RWF.

Verslag: Bokke Dijkstra